Please follow and like us:
ინგრედიენტები
- 500 გრ ნიგოზი
- 6 კბილი ნიორი
- 0.5 ჩაის კოვზი წითელი წიწაკა
- 1 ჩაის კოვზი ყვითელი ყვავილი
- მარილი გემოვნებით
პორცია: ცალი
ინსტრუქცია
- მოვხარშოთ დედალი. მოხარშული დედალი ამოვიღოთ და ცხელს მოვაყაროთ მარილი. ცალკე გავატაროთ ნიგოზი და ნიორი, დავუმატოთ მარილი, ყვითელი ყვავილი და კარგად ავსრისოთ, უნდა გამოვიყვანოთ ნიგვზის ზეთი. ცალკე შევინახოთ ნიგვზის ზეთი თავზე მოსასხმელად.
- გატარებულ ნიგოზს და ნიორს დავუმატოთ წითელი წიწაკა და დავასხათ ქათმის ნახარში, სასურველ სისქემდე. ბაჟეში ჩააწყვეთ დაჭრილი დედალი. თავზე მოასხით ნიგვზის ზეთი.