Please follow and like us:
ინგრედიენტები
- 1 კგ სულგუნი ან ყველი
- 1 კგ ფქვილი
- 400 მლ წყალი
- მწიკვი მარილი
- 1 ცალი კვერცხი
პორცია: ცალი
ინსტრუქცია
- მოვზილოთ მაგარი ცომი. გაცრილი ფქვილი, ცივი წყალი, მწიკვი მარილი და 1 კვერცხი, კარგად ავურიოთ და მოვზელთ მაგარ ცომს. დაასვენეთ ცომი 30 წუთის განმავლობაში. გულსართისთვის გვჭირდება ჭყინტი სულგუნი ან ყველი. მარილიანი არ უნდა იყოს.
- ცომი გავყოთ პატარა, თანაბარ ნაწილებად, გააბრტყელეთ 1 სმ სისქეზე და მოამზადეთ კვერები მრგვალი ან ნახევარმთვარის ფორმის. მე ფორმაში ვამზადებ. მოხარშეთ მარილიან ადუღებულ წყალში. მიირთვით კარაქთან და არაჟანთან ერთად.