Please follow and like us:
ჩანახი
ხმები: 2
რეიტინგი: 4.5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
პორცია სამზადისის დრო
6 ცალი 4 საათი
პორცია სამზადისის დრო
6 ცალი 4 საათი
ჩანახი
ხმები: 2
რეიტინგი: 4.5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
პორცია სამზადისის დრო
6 ცალი 4 საათი
პორცია სამზადისის დრო
6 ცალი 4 საათი
ინგრედიენტები
პორცია: ცალი
ინსტრუქცია
  1. ჩანახი მზადდება თიხის ქოთნებში,პ ერსონალურად ოჯახის წევრების რაოდენობის მიხედვით, თუ გნებავთ დიდ თუჯის ტაფაზე მოამზადეთ. ჩანახი წესით ცხვრის ცხიმიანი ხორცით მზადდება, მე საქონლის ხორცით მოვამზადე. ხორცი ერთხელ წამოვადუღე , რომ ჭუჭყი მომეშორებინა.
  2. აიღებთ თიხის ქოთნებს, წაუსვით სალფეთქით ზეთი, ჩაალაგეთ 4-5 ნაჭერი ცხიმიანი ხორცი, გრძლად, მსხვილად დაჭრილი კარტოფილი 2 ცალი, გადაუსვით ,მარილი ყველაფერს, 1 ცალი წინასწარ მარილმოყრილი და გაწურული სიგრძეზე გაჭრილი ბადრიჯანი, რომელშიც წესით უნდა ჩავდოთ ცხვრის დუმა, მე ბადრიჯანი ამოვავსე წვრილად დაჭრილი მწვანილებით- მწვანე ხახვი,ნიორი,რეჰანი,ქინძი,ოხრახუში , ჩადეთ 1 ცალი პომიდორი, რომელსაც ამოჭერით ყუნწი, ჩააყარეთ ცოტა მარილი და ჩადეთ ცოტა კარაქი.
  3. დაასხით 50 გრამი წყალი და დაბალ ცეცხლზე შედგით ღუმელში 170 გრადუსზე. 2 საათი თავდახურლი,1 საათი თავღია.