Please follow and like us:
ხორციანი ღვეზელი
ხმები: 1
რეიტინგი: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
პორცია სამზადისის დრო
1 ცალი 1 საათი
"კეთების" დრო
40 წუთი
პორცია სამზადისის დრო
1 ცალი 1 საათი
"კეთების" დრო
40 წუთი
ხორციანი ღვეზელი
ხმები: 1
რეიტინგი: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
პორცია სამზადისის დრო
1 ცალი 1 საათი
"კეთების" დრო
40 წუთი
პორცია სამზადისის დრო
1 ცალი 1 საათი
"კეთების" დრო
40 წუთი
ინგრედიენტები
პორცია: ცალი
ინსტრუქცია
  1. ცომისთვის - 500 გრამი მაწონი, 1 ჩაის კოვზი სოდა, მწიკვი მარილი, 100 გრამი დარბილებული კარაქი, 600 გრამი ფქვილი, ბოლოს 3 სუფრის კოვზი ზეთი, ცომი ხელზე არ უნდა გვეკრებოდეთ.
  2. შიგთავსი- 500 გრამი საქონლის ცხიმიანი ხორცი გაატარეთ და მოთუშეთ, დაუმატეთ ცხიმი, 4 თავი წვრილად დაჭრილი ხახვი, შავი წიწაკა და მარილი გემოვნებით, ბოლოს დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი 4 ცალი მოხარშული კვერცხი. 
  3. ცომი გაყავით ორ ნაწილად, დააფინეთ ცხიმწასმულ ჟარონაზე, დაადეთ გულსართი, ზემოდან გადააფარეთ ცომის მეორე ნახევარი, გადაუსვით თავზე კვერცხის გული და არაჟანი ან მაწონი არეული ერთმანეთში. რამდენიმე ადგილას ჩაჩხვლიტეთ ჩანგლით. გამოაცხვეთ  170 გრადუსზე  გახურებულ ღუმელში.