Please follow and like us:
ინგრედიენტები
- 500 გრ ხორცი
- 500 გრ მაწონი
- 1 ჩაის კოვზი სოდა
- 4 თავი ხახვი
- 5 ცალი კვერცხი
- 500 გრ ფქვილი
- მარილი და პილპილი გემოვნებით
- 2 ცალი წითელი ბულგარული წიწაკა
- 100 მლ ზეთი
პორცია: ცალი
ინსტრუქცია
- ნებისმიერი ხაჭაპურის ცომით შეგიძლიათ გამოაცხოთ. მე მაწვნიანი ცომი მოვზილე-500 გრ მაწონი, მწიკვი მარილი, 1 ჩაის კოვზი სოდა, ფქვილი რამდენსაც შეიზელს, ბოლოს ცოტა ზეთი მოასხით და დაასვენეთ ცომი ნახევარი საათი.
- ხორცის ფარში მოთუშეთ, დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი 4 თავი ხახვი, მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით , კარგად მოიშუშოს. ცალკე მოხარშეთ 4 ცალი კვერცხი. ცომი გააბრტყელეთ ცხიმწასმულ საცხობ ფირფიტაზე, მართკუთხედი ფორმა მიეცით ცომს, შუაში მოათავსეთ მოთუშული ფარში, სიგრძეზე დააწყვეთ შუაში გაჭრილი წითელი ბულგარული, ბულგარულზე დაადეთ მოხარშული კვერცხი და ცომს შეუკარით პირი. თავზე გადაუსვით მაწონი და კვერცხის გული არეული ერთმანეთში და გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე.