ხორციანი ბლინჩიკები
პორცია სამზადისის დრო
60ცალი 2საათი
პორცია სამზადისის დრო
60ცალი 2საათი
ინგრედიენტები
ინსტრუქცია
  1. სულთანსკებისთვის ბლინები უნდა იყოს ძალიან თხელი, დაიმახსოვრეთ ფორმულა 5-4-3…… 5 კვერცხი, 4 ჩაის ჭიქა წყალი ცივი, სადაც წერია ჩაის ჭიქა, ყოველთვის იგულისხმება 200 გრამიანი ჭიქა. 3 ჩაის ჭიქა ფქვილი. ათქვიფავთ კვერცხს, დაუმატებთ წყალს და ნელ-ნელა შეურევთ ფქვილს, არ იფიქროთ რომ თხელია ცომი, ფქვილი არ დაუმატოთ, თორემ სქელი დატყდება სულ გადახვევის დროს. არც ლამაზია. გამოაცხვეთ მხოლოდ ცალ მხარეს. გახურებულ ტაფას წაუსვით სალფეთქით ან გაჭრილი კარტოფილით ზეთი.
  2. გულსართი – გაატარეთ ხორცი, ცხიმიანი ხორცი უხდება, მოხარშეთ ან მოთუშეთ, თუ უცხიმო ხორცია დაუმატეთ ცხიმი. პირადად მე ვხარშავ კარგად, დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი 3-4 თავი ხახვი, ხახვი კარგად უნდა ჩაიქნას, დაუმატეთ მარილი და შავი წიწაკა გემოვნებით.და წვრილად დაჭრილი 3-4 ცალი მოხარშული კვერცხი 
  3. შემდეგ ბლინების გამომცხვარ ზედაპირზე დადეთ კოვზით გულსართი და მჭიდროდ გადაახვიეთ. შეწვით ზეთში
Please follow and like us: