სულთანსკებისთვის ბლინები უნდა იყოს ძალიან თხელი, დაიმახსოვრეთ ფორმულა 5-4-3……
5 კვერცხი, 4 ჩაის ჭიქა წყალი ცივი, სადაც წერია ჩაის ჭიქა, ყოველთვის იგულისხმება 200 გრამიანი ჭიქა.
3 ჩაის ჭიქა ფქვილი.
ათქვიფავთ კვერცხს, დაუმატებთ წყალს და ნელ-ნელა შეურევთ ფქვილს, არ იფიქროთ რომ თხელია ცომი, ფქვილი არ დაუმატოთ, თორემ სქელი დატყდება სულ გადახვევის დროს. არც ლამაზია.
გამოაცხვეთ მხოლოდ ცალ მხარეს. გახურებულ ტაფას წაუსვით სალფეთქით ან გაჭრილი კარტოფილით ზეთი.