Please follow and like us:
ხინკალი
ხმები: 10
რეიტინგი: 4.7
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
პორცია სამზადისის დრო
60 ცალი 2 საათი
პორცია სამზადისის დრო
60 ცალი 2 საათი
ხინკალი
ხმები: 10
რეიტინგი: 4.7
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
პორცია სამზადისის დრო
60 ცალი 2 საათი
პორცია სამზადისის დრო
60 ცალი 2 საათი
ინგრედიენტები
პორცია: ცალი
ინსტრუქცია
  1. ხორცი გაატარეთ ცოტა მსხვილად, უფრო გემრიელი გამოდის. შეგიძლიათ საქონლის ხორცთან ერთად ღორის ხორციც შეურიოთ. თქვენ გემოვნებაზეა დამოკიდებული. უხდება. ფარში შეაზავეთ გატარებული ხახვით და ნიორით, დაუმატეთ ძირა, თუ თქვენ თვითონ დაფქვავთ მარცვლოვან ძირას ან ჩანაყავთ უფრო გემრიელი იქნება. თქვენი გემოვნებით შეგიძლიათ დაუმატოთ ცოტა ქონდარი. მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით. ფარშს დაუმატეთ ოთახის ტემპერატურის წყალი . 1 კგ ხორცზე 400-500 მლ. ძალიან არ გაათხელოთ, წყალი ზემოდან არ უნდა ჩანდეს იმდენი უნდა დაუმატოთ. მთაში არ უმატებენ მწვანილს ფარშს. თქვენი გემოვნებით შეგიოძლიათ დაუმატოთ.
  2. ფარშის გამზადების შემდეგ მოზელთ ცომს, ამასობაში ფარში კარგად შეზავდება. ცომი ჩვეულებრივად ცივი წყლით უნდა მოზილოთ, დაუმატოთ ცოტა მარილი, ცომი დიდხანს მოზილეთ. შემდეგ გავაბრტყელოთ ცომი, ამოჭერით ჭიქით და გააბრტყელეთ. კარგ ხინკალში შიგთავსი უნდა ჩანდეს. ანუ სქელი არ უნდა იყოს შესახვევი ცომი. ბევრია დამოკიდებული ფქვილზე. თუ გამოცდილი არ გაქვთ ფქვილს როგორი წებოვნება აქვს, მაშინ ცომში დაუმატეთ 1 ცალი კვერცხი. მე პაჩკის "პროგრესით" ვზელ. კმაყოფილი ვარ.
  3. ლამაზად მოახვიეთ ხინკალი. მოხევურ ხინკალს პატარა კუჭები აქვს. მოხარშეთ ადუღებულ მარილიან წყალში. როცა ზევით ამოსვლას დაიწყებს ესე იგი უკვე მოხარშულია. ამოღების წინ ქვაბში ჩაასხით 1 ჭიქა ცივი წყალი და ხინკალს ამოიღებთ სუფთათ, ქაფის გარეშე. ცივი ხინკალი შეგიძლიათ შეწვათ.