ხაჭაპური ნახევრადფენოვანი ცომით
პორცია
სამზადისის დრო
1
ცალი
30
წუთი
“კეთების” დრო
40
წუთი
პორცია
სამზადისის დრო
1
ცალი
30
წუთი
“კეთების” დრო
40
წუთი
ინგრედიენტები
1
კგ
ფქვილი
250
გრ
მარგარინი
500
გრ
მაწონი
1
ჩაის კოვზი
სოდა
1
მწიკვი
მარილი
ინსტრუქცია
ფქვილს შეურიეთ დარბილებული მარგარინი, დაუმატეთ 500 გრამი მაწონი, 1 ჩაის კოვზი სოდა, მწიკვი მარილი, 1 ჩაის კოვზი შაქარი, შეაზილეთ ერთმანეთს კარგად მაწონი და მარგარინიანი ფქვილი, გამოდის ნაზი ცომი.
ცომი დაასვენეთ 1 საათი ოთახის ტემპერატურაზე. ცომი შეგიძლიათ გამოაცხოთ 1 ან დაყავით გუნდებათ. გულში ჩაუდეთ ყველი. გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე,რომ გამოცხვება გადაუსვით კარაქი.
ცომი შეგიძლიათ მაცივარში 2 დღის განმავლობაში შეინახოთ და როცა დაგჭირდებათ მაშინ გამოაცხოთ ნებისმიერი ღვეზელი, ლობიანი, ხაჭაპური.
Please follow and like us: