.

Please follow and like us:
ხაჭოს სალფეთქები
ხმები: 2
რეიტინგი: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
პორცია სამზადისის დრო
20 ცალი 1,5 საათი
პორცია სამზადისის დრო
20 ცალი 1,5 საათი
ხაჭოს სალფეთქები
ხმები: 2
რეიტინგი: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
პორცია სამზადისის დრო
20 ცალი 1,5 საათი
პორცია სამზადისის დრო
20 ცალი 1,5 საათი
ინგრედიენტები
პორცია: ცალი
ინსტრუქცია
  1. 500 გრამი ხაჭოს დაუმატეთ 200 გრამი დარბილებული კარაქი, მწიკვი მარილი, 1 ჩაის კოვზი სოდა, 500 გრამი ფქვილი ცომი გავაბრტყელოთ ამოვჭრათ ჭიქით ამოჭრილი ცომი გააბრტყელეთ ისე რომ მიიღოთ 20 სმ.დიამეტრის მქონე წრე. ცალკე თეფშზე დაყარეთ შაქარი, შეურიეთ ცოტა ვანილი და ცალი მხრიდან ამოავლეთ ცომი შაქარში. ცომი შაქრიანი მხრიდან შიგნით გადაკეცეთ შუაზე,შემდეგ მიღებული ნახევარწრეც ამოაცლეთ ცალი მხრიდან შაქარში და ისევ შაქრის მხრიდან შიგნით გადაკეცეთ, ბოლოს მიღებული დაკეცილი სალფეთქის ფორმის ცომი ორივე მხრიდან ამოავლეთ შაქარში. გამოაცხვეთ ცხიმწასმულ ფირფიტაზე წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე 30 წუთის განმავლობაში, სანამ ოქროსფერს არ მიიღებს ცომი.