Please follow and like us:
ღია პეროგი
ხმები: 2
რეიტინგი: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
პორცია სამზადისის დრო
1 ცალი 2 საათი
პორცია სამზადისის დრო
1 ცალი 2 საათი
ღია პეროგი
ხმები: 2
რეიტინგი: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
პორცია სამზადისის დრო
1 ცალი 2 საათი
პორცია სამზადისის დრო
1 ცალი 2 საათი
ინგრედიენტები
პორცია: ცალი
ინსტრუქცია
  1. ნებისმიერი ცომით შეგიძლიათ მოამზადოთ. ფენოვანი ცომითაც ძალიან ლამაზი გამოდის. მე მაწვნიანი ცომით მოვამზადე. ცომისთვის - 500 გრამი მაწონი, 1 ჩაის კოვზი სოდა, მწიკვი მარილი,, 500 გრამი ფქვილი, ბოლოს 5 სუფრის კოვზი ზეთი, ცომი ხელზე არ უნდა გვეკრებოდეთ. ცომი გააბრტყელეთ ცხიმწასმულ ფორმაში და ცენტრიდან ჩაჭერით სამკუთხედებად, მხოლოდ ბოლომდე არა ოთხი თითის დადება გულსართისთვის ადგილი დატოვეთ.
  2. გულსართი -ნებისმიერი შეგიძლიათ გამოიყენოთ. მე ხორცი მოვთუშე წვრილად დაჭრილ ხახვთან ერთად,კარგად უნდა მოითუშოს ხახვის დარბილებამდე, დავუმატე დაჭრილი წითელი ბულგარული წიწაკა. მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით. თავზე დახეხილი ყველი მოვაყარე.
  3. დაადეთ გულსართი, .ცენტრიდან გადმოკეცავთ ცომს და დაამაგრებთ. გამოაცხობთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე.