ცომი- თბილ წყალში გახსენით საფუარი, დაუმატეთ ფქვილი,მინერალური წყალი, მარილი,ბოლოს ზეთით ამოიყვანეთ ცომი. დააფარეთ თავზე და დადგით თბილ ადგილას. კარგად უნდა ამოვიდეს ცომი.
კარგი ცომია ღვეზელებისთვის,პიცისთვის.
გულსართი-ბლომად ხახვში მოთუშეთ ნახევარი კილოგრამი სოკო, შეგიძლიათ დაკონსერვებული სოკო გამოიყენოთ, დაუმასტეთ დაჭრილი წითელი 1 ცალი ბულგარული წიწაკა, მარილი და შავი წიწაკა გემოვნებით.
გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე.