Please follow and like us:
ინგრედიენტები
- 250 გრ მაწონი
- 250 გრ არაჟანი
- 500 გრ ფქვილი
- 50 გრ დარბილებული კარაქი
- 1 ჩაის კოვზი სოდა
- 1 მწიკვი მარილი
- 300 გრ მწვანე ხახვი
- 300 გრ ტარხუნა
- 5 ცალი კვერცხი
- 3 სუფრის კოვზი ზეთი
პორცია: ცალი
ინსტრუქცია
- შეგიძლიათ მოამზადოთ ნებისმიერი ცომით, მე მაწვნით და არაჟნით მოვზილე. დიდი ზომის ღვეზელისთვის დაგჭირდებათ 250 გრამი მაწონი, 250 გრამი არაჟანი, 50 გრამი დარბილებული მარგარინი, 1 ჩაის კოვზი სოდა მწიკვი მარილი, ფქვილი - რამდენსაც შეიზელს 3 სუფრის კოვზი ზეთი. ბოლოს ხელზე არ უნდა გვეკვრებოდეს ცომი.
- გულსართი - 4 კონა მწვანე ხახვი, 4 კონა ტარხუნა, გაარჩიეთ, უხეში ძირები არ შეაყოლოთ, დაჭერით ხახვი და ტარხუნა და მოთუშეთ ცხიმში, დაუმატეთ მარილი და ბოლოს 4-5 ცალი წვრილად დაჭრილი მოხარშული კვერცხი. წიწაკა გემოვნებით. გულსართს შეგიძლიათ დაუმატოთ მოხარშული ბრინჯი. მე პირადად, როცა მარხვა არ არის და კვერცხს ვუმატებ, ბრინჯს არ ვუმატებ, როცა სამარხვოს ვამზადებ იმ შემთხვევაში ვუმატებ ბრინჯს და ფენოვანი ცომით ვამზადებ ზამთარში. მხოლოდ მწვანე ხახვით და კვერცხით შეგიძლიათ მოამზადოთ.
- ცომი გაყავით 2 ნაწილად, შუაში ჩაუდეთ გულსართი, ზემოდან გადაუსვით არაჟანში არეული 1 კვერცხის გული და რამდენიმე ადგილას ჩაჩხვლიტეთ ცომი. გამოაცხვეთ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე. როცა გამოცხვება ცხელს ზემოდან გადაუსვით კარაქი.