Please follow and like us:
ინსტრუქცია
- 3 კვერცხის გული, 1 ჭიქა შაქარი, 200 გრამი დარბილებული კარაქი, 4 სუფრის კოვზი არაჟანი, სოდა-ძმრით, ფქვილი იმდენი, რომ შესძლოთ ცომის ტარტალეტკის ფორმაში გაბრტყელება, ცხიმწასმულ ფორმებში ცომს ვაფენთ მხოლოდ ძირძე და გვერდებზე თხლად ამოგვყავს. ვაცხობთ 170 გრადუსზე წინასწარ გახურებულ ღუმელში.
- გამომცხვარი ტარტალეტკები გაცივდეს, ამოიღებთ ფორმიდან, ძირზე შეგიძლიათ ჩადოთ ნებისმიერი ჯემი, 1 ჩაის კოვზი, უფრო მჟავე ჯემი უხდება, ზემოდან გადაუსვით ან ბეზე ან კრემი ბეზე- დარჩენილი 3 კვერცხის ცილა კარგად ათქვიფეთ , დაუმატეთ 100 გრ შაქარი, 5 გრ ლიმონმჟავა . მიეცით ფორმა, ან ისე გადაუსვით და მორთეთ თქვენი სურვილით.
- ან ნებისმიერი კრემი შეგძლიათ გმოიყენოთ. მე სამეფო კრემით მიყვარს. ხილს უხდება. სამეფო კრემი- 4 კვერცხის გული, 100 გრ შაქარი, 1 ცალი ჩვეულებრივი შედედებული რძე, კარგად აურიეთ ერთმანეთში. სქელძირიან ქვაბში მოამზადეთ, მუდმივი მორევით მიიყვანეთ ადუღებამდე. ცხელში დაუმატეთ ვანილი. რომ გაცივდება დაუმატეთ კარგად ამოყვანილი 250 გრ კარაქი. მორთეთ სურვილის მიხედვით.