Please follow and like us:
ტარტალეტკები
ხმები: 4
რეიტინგი: 4.75
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
პორცია სამზადისის დრო
30 ცალი 2 საათი
პორცია სამზადისის დრო
30 ცალი 2 საათი
ტარტალეტკები
ხმები: 4
რეიტინგი: 4.75
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
პორცია სამზადისის დრო
30 ცალი 2 საათი
პორცია სამზადისის დრო
30 ცალი 2 საათი
ინგრედიენტები
პორცია: ცალი
ინსტრუქცია
  1. 3 კვერცხის გული, 1 ჭიქა შაქარი, 200 გრამი დარბილებული კარაქი, 4 სუფრის კოვზი არაჟანი, სოდა-ძმრით, ფქვილი იმდენი, რომ შესძლოთ ცომის ტარტალეტკის ფორმაში გაბრტყელება, ცხიმწასმულ ფორმებში ცომს ვაფენთ მხოლოდ ძირძე და გვერდებზე თხლად ამოგვყავს.  ვაცხობთ 170 გრადუსზე წინასწარ გახურებულ ღუმელში.
  2. გამომცხვარი ტარტალეტკები გაცივდეს, ამოიღებთ ფორმიდან, ძირზე შეგიძლიათ ჩადოთ ნებისმიერი ჯემი, 1 ჩაის კოვზი, უფრო მჟავე ჯემი უხდება, ზემოდან გადაუსვით ან ბეზე ან კრემი ბეზე- დარჩენილი 3 კვერცხის ცილა კარგად ათქვიფეთ , დაუმატეთ 100 გრ შაქარი, 5 გრ ლიმონმჟავა . მიეცით ფორმა, ან ისე გადაუსვით და მორთეთ თქვენი სურვილით.
  3. ან ნებისმიერი კრემი შეგძლიათ გმოიყენოთ. მე სამეფო კრემით მიყვარს. ხილს უხდება. სამეფო კრემი- 4 კვერცხის გული, 100 გრ შაქარი, 1 ცალი ჩვეულებრივი შედედებული რძე, კარგად აურიეთ ერთმანეთში. სქელძირიან ქვაბში მოამზადეთ, მუდმივი მორევით მიიყვანეთ ადუღებამდე. ცხელში დაუმატეთ ვანილი. რომ გაცივდება დაუმატეთ კარგად ამოყვანილი 250 გრ კარაქი. მორთეთ სურვილის მიხედვით.