Please follow and like us:
ინგრედიენტები
- 10 ცალი კვერცხი
- 700 გრ შაქარი
- 500 გრ კარაქი
- 300 გრ ნიგოზი ან თხილი
- მწიკვი მარილი
- 3 ცალი მოხარშული შედედებული რძე
- 10 გრ ვანილი
- 3 სუფრის კოვზი თაფლი
- 1 ჩაის კოვზი სოდა
- 6 ჩაის ჭიქა ფქვილი
პორცია: ცალი
ინსტრუქცია
- 10 ცალი კვერცხის გული და 2 ჭიქა შაქარი ავთქვიფოთ გათეთრებამდე, დავუმატოთ მწიკვი მარილი, ვანილი, 200 გრამი დარბილებული კარაქი., 3 სუფრის კოვზი თაფლი, სოდა–ძმრით, 6 ჭიქა ფქვილი,კარგად აურიეთ და მიღებული ცომი გავყოთ 3 ტოლ ნაწილად. ცალკე ამოიყვანეთ 10 კვერცხის ცილა კარგად, დაუმატეთ 500 გრ შაქარი, ვანილი ბეზეც უნდა გაყოთ 3 ნაწილად. ერთ ცომს გავაბრტყელებთ ცხიმწასმულ ჟარონაზე და გადაუსმევთ ბეზეს,ერთად უნდა გამოვაცხოთ. სამივე შემთხვევაში ასე გამოვაცხობთ ფირფიტას და ბეზეს ერთად. ვაცხობთ 150 გრადუსზე, წინასწარ გახურებულ ღუმელში. ზემოდან ბეზე ხრაშუნა უნდა იყოს.
- კრემი-3 ცალი მოხარშული შედედებული რძე(ზგუშონი) და კარგად ამოყვანილი 300 გრამი კარაქი, კრემს შეურიეთ ან ისე მოაყარეთ მოხალული და დაჭრილი თხილი ან ნიგოზი ან არახისი. ზემოდან მორთეთ სურვილის მიხედვით,შეგიძლიათ მოასხათ ალაგალაგ მინანქარი ან წყლის აბაზანაზე დამდნარი შოკოლადის ფილა
300 გრამი კარაქი ცოტა არ არის 3 მოხარშულ მალაკოსთან??ანუ თხელი არიქნება კრემი??
არ არის ცოტა. შეგიძლიათ 400 გრამი კარაქი გამოიყენოთ
ახლა ვნახე კარაქი 500 გრამი წერია. გამიკვირდა მეც
ბეზე ხრაშუნა როგორ უნდა გავაკეთოთ?
რაც უფრო მეტ შაქარს დაუმატებთ ამოსულ ბეზეს, მით უფრო ხრაშუნა გამოვა ბეზე. დაბალ ცეცხლზე უნდა გამოაცხოთ, ოდნავ ღუმელის კარი ღია უნდა დატოვოთ. ასანთის კოლოფი ჩადეთ.
Ramden gradus duxovkashi da ramden wutshi cxveba erti Peña?
180 გრადუსზზე. რამდენ წუთში ცხვება, თქვენს ღუმელზეა დამოკიდებული.
1000% ით ვენდობი თამრიკო კიკაბიძის რეცეპტებს, და გირჩევთ ყველას
ძალიან დიდი მადლობა
ბეზე რომ არ დავარდეს ამისთვის რა გავაკეთო, ცხობის დროს კარგად ამოვიდა დროც ვაცალე,
თუმცა კარები როგორც კი გავაღე დავარდა.