Please follow and like us:
ინგრედიენტები
- 300 გრამი კარაქი
- 300 გრამი მაწონი
- 1 კგ ფქვილი
- 250 გრამი თხილი ან ნიგოზი
- 250 გრამი შაქარი
- 1 ცალი კვერცხი
- 10 გრამი შაქრიანი ვანილი
- 1 ჩაის კოვზი სოდა
პორცია:
ინსტრუქცია
- 300 გრამი დარბილებული კარაქი, 300 გრამი მაწონი, 1 ჩაის კოვზი სოდა,მწიკვი მარილი, 1 კილო ფქვილისგან, მოვზილოთ, ელასტიური, ნაზი ცომი. ცომი გავახვიოთ ცელოფანში და შევდოთ მაცივარში 2 საათი.
- გამოვიღოთ ცომი, გავყოთ 4 ნაწილად. შემდეგ სათითაოდ გავაბრტყელოთ, დავჭრათ, ჩავუდოთ გულსართი და გადავახვიოთ.
- გულსართი- ამოიყვანეთ 1 ცალი კვერცხის ცილა, დაუმატეთ, გატარებული თხილი ან ნიგოზი, შაქარი და ვანილი, აურიეთ ერთმანეთში. თუ მოხალავთ გატარებამდე, თხილს ან კაკალს, უფრო გემრიელი გამოდის. თავზე შეგიძლიათ გადაუსვათ დარჩენილი კვერცხის გული, არეული მაწონში. მე არ ვუსმევ, ისე მიყვარს. გამოაცხვეთ 180 გრადუსზზე,