Please follow and like us:
ინგრედიენტები
- 500 გრ მარგარინი
- 250 მლ ახალგახსნილი ლუდი
- 1 კგ ფქვილი
- 300 გრ შაქარი
- 10 გრ ვანილი
- 300 გრ სამარხვო კარაქი
- მწიკვი მარილი
პორცია: ცალი
ინსტრუქცია
- 500 გრამი დარბილებული მარგარინი დაჭერით, დაუმატეთ 5 ჭიქა ფქვილი და 1 ჩაის ჭიქა ახალგახსნილი ლუდი,მოზილეთ კარგად ცომი.შედგით მაცივარში 1 საათის განმავლობაში,შემდეგ გამოიღეთ გაყავით 4 ტოლ ნაწილად და თითეული გაიყვანეთ ცხიმწასმულ ჟარონაზე,გამოაცხვეთ 150 გრადუსზე.ჟარონა გრილი უნდა იყოს.
- კრემი-1 ლიტრა წყალი,10 სუფრის კოვზი ფქვილი,კარგად გახსენით ფქვილი წყალში,მწიკვი მარილი,3 ჭიქა შაქარი,კარგად აურიეთ და სქელძირიან ქვაბში მუდმივი მორევით მიიყვანეთ ადუღებამდე,შემდეგ დაბალ ცეცხლზე ადუღეთ 10-15 წუთის განმავლობაში.რომ გამორთავთ დაუმატეთ ვანილი.რაც არ უნდა კარგი მოდუღებული უნდა იყოს კრემი მაინც გაცხრილეთ რკინის საცერზე,სანამ ცხელია.შემდეგ გააცივეთ.ცალკე ამოიყვანეთ მცენარეული კარაქი,მე პირადად ვიყენებ დაჩას და 300 გრამი შეურიეთ მიქსერით კრემს. 3 ფენას წაუსვით ბლომად კრემი.მე-4 ფენა დაფშვენით და მოაყარეთ თავზე.ზემოდან მოაყარეთ შაქრის პუდრა