Please follow and like us:
ინგრედიენტები
- 500 გრამი ქათმის ფილე
- 300 გრამი აისბერგი
- 100 გრამი პომიდორი ჩერი
- 50 გრამი პარმეზანი
- 100 გრამი კრუტონები
- 100 გრამი კარაქი
- 3 კბილი ნიორი
- 1 ცალი კვერცხი
პორცია:
ინსტრუქცია
- ქათმის ფილე, თუ გსურთ პირდაპირ შეწვით, ხოლო, თუ მარინადს გადაწყვეტთ, გემო უფრო გაუჯდება. ფილეს: 3 ს/კ ზეითუნის ზეთი, ნახევარი ლიმონის წვენი, მარილი, პილპილი, ნივრის ფხვნილი და დაღერღილი წიწაკა. მარინადს თუ რამდენიმე საათით ადრე მოამზადებთ უმჯობესია, ისე კი ნახევარი საათიც ეყოფა . სალათის მომზადების წინ კი გრილზე შევწვათ ფილე.
- ცეზარის სოუსის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: კვერცხის გული 1 ც დიჟონის მდგოვი 1 ჩ/კ ზეითუნის ზეთი 3 ს/კ ლიმონის წვენი 1 ს/კ მარილი და პილპილი გემოვნებით ნიორი - 2 კბ პარმეზანი, გახეხილი 25-30 გრამი
- კრუტონების მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: 5 ნაჭერი, კუბიკებად დაჭრილი პური. 100 გრ კარაქი 3 კბ. ნიორი უნდა შეწვათ კარაქში და ნიორში. 2 ტოტი როზმარინი დაფქვილი ნიორი ქონდარი მარილი
- სალათის აწყობა: თეფშის ძირზე მოვალაგოთ კრუტონები, ცოტა ქათმის ფილე, დავაყაროთ სოუსიანი აისბერგი, მოვაწყოთ დაბრაწული ქათმის ფილე, პომიდორი ჩერი, პარმეზანი და კვლავ კრუტონები.