Please follow and like us:
ინსტრუქცია
- საზამთროს ქერქი დაჭერით, სასურველ ზომებად. 2 ლიტრ, ცივ წყალში, კარგად გახსენით, 2 ჩაის კოვზი სოდა და დაასხით დაჭრილ საზამთროს ქერქს. 1 ლიტრა წყალზე, გამოიყენეთ 1 ჩაის კოვზი სოდა. სოდიან წყალში, საზამთროს ქერქი, გააჩერეთ 1 საათის განმავლობაში. შემდეგ, გადაწურეთ წყალი და 5 წუთის განმავლობაში, გააჩერეთ გამდინარე წყლის ქვეშ. საზამთროს ქერქი, გადაიტანეთ ემალის ჯამში.
- ცალკე ვამზადებთ სიროფს. 1 კილო შაქარს დავასხათ, ნახევარი ლიტრა წყალი, 1 ლიმონის წვენი და კარგად მოვურიოთ, დაბალ ცეცხლზე ვადუღოთ სიროფი 5 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ცხელი სიროფი დავასხათ, საზამთროს და გავაჩეროთ 8 საათი.
- 8 საათის შემდეგ, დავადგათ საშუალო ცეცხლზე მურაბა და ვადუღოთ, 15 წუთის განმავლობაში. არ მოურიოთ ხარშვის დროს. გამოვრთოთ და ისევ გავაჩეროთ 8 საათი. ასე უნდა გაიმეოროთ კიდევ 2-ჯერ. ანუ, სულ ვადუღებთ 15-15 წუთი-3-ჯერ. 8-8 საათის შემდეგ. ბოლოს ცხელი ჩაასხით ქილებში