Please follow and like us:
სააღდგომო კვერცხი
ხმები: 2
რეიტინგი: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
კვერცხი სიცოცხლის სიმბოლოა
პორცია სამზადისის დრო
50 ცალი 30 წუთი
"კეთების" დრო
30 წუთი
პორცია სამზადისის დრო
50 ცალი 30 წუთი
"კეთების" დრო
30 წუთი
სააღდგომო კვერცხი
ხმები: 2
რეიტინგი: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
კვერცხი სიცოცხლის სიმბოლოა
პორცია სამზადისის დრო
50 ცალი 30 წუთი
"კეთების" დრო
30 წუთი
პორცია სამზადისის დრო
50 ცალი 30 წუთი
"კეთების" დრო
30 წუთი
ინგრედიენტები
პორცია: ცალი
ინსტრუქცია
  1. 50 კვერცხის შესაღებად დაგვჭირდება 500 გრამი ენდრო; 1 კგ წითელი ხახვის ფურცლები; 20 მილილიტრი ძმარი და 10 გრამი მარილი.
  2. ენდროს ფესვები კარგად გარეცხეთ, შემდეგ დაჭერით პატარა ნაჭრებად, დაასხით წყალი და წამოადუღეთ 10 წუთის განმავლობაში. შესაღები სითხე გაამზადეთ ხუთშაბათს საღამოს.
  3. წითელ პარასკევს შესაღები კვერცხი ჯერ ცივ წყალში გააჩერეთ ნახევარი საათის განმავლობაში,  შემდეგ შესაღებ სითხეში ჩაალაგეთ და დადგით საშუალო  ცეცხლზე, ჩაუმატეთ მარილი. თუ გნებავთ ხახვის ფურცლებიც დაამატეთ, შეღებილ კვერცხს მეტ ბზინვარებას მისცემს. დაუმატეთ მარილი და ძმარი. როცა  ადუღდება, დაუწიეთ და კვერცხი დაბალ ცეცხლზე გააჩერეთ 30-40 წუთის განმავლობაში.
  4. მოხარშული კვერცხი გამდინარე ცივი წყლის ქვეშ 5 წუთის განმავლობაში გააჩერეთ. შემდეგ გაამშრალეთ და "სალფეთქით" გაუსვით ზეთი.