რიკოტა და ქლიავი
ინგრედიენტები
ინსტრუქცია
  1. 2 კვერცხი და 100 გრამი შაქარი ათქვიფეთ გათეთრებამდე, დაუმატეთ 500 გრამი რიკოტა ან ნადუღი, დაუმატეთ, 250 გრამი არაჟანი, ვანილი, მწიკვი მარილი, 1 ჩაის კოვზი სოდა, დააწვეთეთ ლიმონის 3-4 წვეთი. 8 სუფრის კოვზი ფქვილი. ცომი უნდა იყოს არაჟნის სისქის.
  2. ცხიმწასმულ ფორმაზე დაასხით ცომი და მოაწყვეთ ნახევარი კილოგრამი კურკაგამოცლილი ქლიავი, ან, ნებისმიერი ჯემი. გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე, წინასწარ გახურებულ ღუმელში.
Please follow and like us: