Please follow and like us:
ინგრედიენტები
- 5 ცალი კვერცხი
- 200 გრ შაქარი
- 250 გრ კარაქი ან მარგარინი
- 500 გრ მაწონი
- 200 გრ შოკოლადის ღილები
- 4 ჩაის ჭიქა ფქვილი
- 1 ცალი ლიმონი
- 1 ჩაის კოვზი სოდა
- 10 გრ ვანილი
- მწიკვი მარილი
პორცია: ცალი
ინსტრუქცია
- 4 კვერცხი, 1 ჭიქა შაქარი. თქვენი გემოვნებით შეგიძლიათ შაქარი დაუმატოთ. კარგად ათქვიფეთ, დაუმატეთ მწიკვი მარილი, ვანილი, 200 გრამი დამდნარი კარაქი ან მარგარინი, მარგარინით უფრო ფუმფულა გამოდის. 500 გრამი მაწონი, 1 ჩაის კოვზი სოდა, 1 ლიმნის წვენი, შეგიძლიათ სურვილის მიხედვით დაუმატოთ 250 გრამი არაჟანი, უხდება.
- ფქვილი იმდენი დაუმატეთ რომ არაჟნის სისქის ცომი მიიღოთ. ცომს დაუმატეთ 200 გრამი შოკოლადის ღილები, კარგად მოურიეთ, ცხიმწასმულ ფორმაში გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე წინასწარ გახურებულ ღუმელში.
- ზემოდან მოაყარეთ შაქრის პუდრა ან მოსხით შოკოლადის მინანქარი- 4 სუფრის კოვზი მუქი ფერის კაკაო, 100 გრამი შაქარი, 50 გრამი კარაქი, 2 სუფრის კოვზი წყალი. სქელძირიან ქვაბში,მუდმივი მორევით მიიყვანეთ ადუებამდე. ცხელი მოასხით ნამცხვარს. ნუშის ფანტელებით გავაფორმე