Please follow and like us:
ნიგვზიანი ხვეულები
ხმები: 0
რეიტინგი: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
პორცია სამზადისის დრო
30 ცალი 3 საათი
პორცია სამზადისის დრო
30 ცალი 3 საათი
ნიგვზიანი ხვეულები
ხმები: 0
რეიტინგი: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
პორცია სამზადისის დრო
30 ცალი 3 საათი
პორცია სამზადისის დრო
30 ცალი 3 საათი
ინგრედიენტები
პორცია: ცალი
ინსტრუქცია
  1. 250 გრამი არაჟანი და 200 გრამი დარბილებული კარაქი ავთქვიფოთ კარგად,  დაუმატოთ მწიკივი მარილი  და და 1 ჩაის კოვზი სოდა, დააყარეთ ნელ-ნელა ფქვილი და მოზილეთ ცომი, ფქვილი იმდენი ჭირდება რომ ხელზე ბოლოს არ უნდა მიგეკროთ ცომი.  ცომისგან გავაკეთოთ 3 ცალი გუნდა და 2 საათის განმავლობაში შევდოთ მაცივარში. 
  2. გულსართისთვის გვჭირდება- კარგად ამოყვანილი 2 კვერცხის ცილა ,3 სუფრის კოვზი შაქარი, ვანილი, ანუ ვამზადებთ ბეზეს, შეურიეთ 1 ჭიქა დაჭრილი მოხალული ან ჩვეულებრივი ნიგოზი და 1 ჭიქა ქიშმიში, დაუმატეთ ნახევარ ნახევარი ჩაის კოვზი მიხაკი და დარიჩინი. 
  3. ცომი გამოიღეთ მაცივრიდან და გააბრტყელეთ, გულსართი კარგად გადაუსვით და გადაახვიეთ რულეტივით, გადაიტანეთ ცხიმწასმულ საცხობ ფირფიტაზე, თავზე გადაუსვით 1 კვერცხის გული და 1 ჩაის კოვზი არაჟანი არეული ერთმანეთში, დასერეთ ნაჭრებად მჭრელი დანით.  გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე.