Please follow and like us:
ინსტრუქცია
- 250 გრამი არაჟანი და 200 გრამი დარბილებული კარაქი ავთქვიფოთ კარგად, დაუმატოთ მწიკივი მარილი და და 1 ჩაის კოვზი სოდა, დააყარეთ ნელ-ნელა ფქვილი და მოზილეთ ცომი, ფქვილი იმდენი ჭირდება რომ ხელზე ბოლოს არ უნდა მიგეკროთ ცომი. ცომისგან გავაკეთოთ 3 ცალი გუნდა და 2 საათის განმავლობაში შევდოთ მაცივარში.
- გულსართისთვის გვჭირდება- კარგად ამოყვანილი 2 კვერცხის ცილა ,3 სუფრის კოვზი შაქარი, ვანილი, ანუ ვამზადებთ ბეზეს, შეურიეთ 1 ჭიქა დაჭრილი მოხალული ან ჩვეულებრივი ნიგოზი და 1 ჭიქა ქიშმიში, დაუმატეთ ნახევარ ნახევარი ჩაის კოვზი მიხაკი და დარიჩინი.
- ცომი გამოიღეთ მაცივრიდან და გააბრტყელეთ, გულსართი კარგად გადაუსვით და გადაახვიეთ რულეტივით, გადაიტანეთ ცხიმწასმულ საცხობ ფირფიტაზე, თავზე გადაუსვით 1 კვერცხის გული და 1 ჩაის კოვზი არაჟანი არეული ერთმანეთში, დასერეთ ნაჭრებად მჭრელი დანით. გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე.