ნიგვზიანი ბადრიჯანი ყუნწებით 
პორცია სამზადისის დრო
10ცალი 2საათი
პორცია სამზადისის დრო
10ცალი 2საათი
ინგრედიენტები
ინსტრუქცია
  1. ბადრიჯანი უნდა იყოს პატარა ზომის ყველა ერთნაირი. ბადრიჯანს ქვემოდან ისე მოჭერით ყუნწი, რომ სასურველ ზომაზე დატოვეთ. შემდეგ გათალეთ მწვანე ძირი და დარჩება ყუნწიანი. კარგად გარეცხეთ მთლიანი ბადრიჯანი და ჩაჭერით შუაში სიგრძეზე, წაუსვით შიგნით მარილი და გააჩერეთ 1 საათი. შემდეგ კარგად გაწურეთ და ასე მთლიანი შეწვით ბლომად ზეთში ორივე მხრიდან. 
  2. ცალკე ვამზადებთ ნიგვზიან საკმაზს.  1 კილოგრამ ბადრიჯანზე 300 გრამი გატარებული ნიგოზი გვჭირდება. მარილი,ნიორი,წითელი წიწაკა, ყვითელი ყვავილი, ხმელი ქინძი, ბადრიჯანს უხდება მიხაკი და დარიჩინი ცოტა.. ცოცხლად ქინძი, ოხრახუში და ნიახური. 1 პატარა ზომის წვრილად დაჭრილი ხახვი, ცოტა ძმარი.თუ გიყვართ შეგიძლიათ ცოტა კვაწარახი დაუმატოთ, კარგად აურიეთ საკმაზი და გაცივებული ბადრიჯანი გატენეთ საკმაზით და ზემოდანაც გადაუსვით.
Please follow and like us: