Please follow and like us:
ინგრედიენტები
- 6 ცალი კვერცხი
- 500 გრ შაქარი
- 500 გრ არაჟანი
- 2 ცალი შესქელებული რძე
- 10 გრ ვანილი
- 600 გრ ფქვილი
- 1 ჩაის კოვზი სოდა
- 1/2 ჩაის კოვზი ძმარი
- 70 გრ კაკაო
- 200 გრ ნიგოზი
- 350 გრ კარაქი
- 1 სუფრის კოვზი ხსნადი ყავა
- 5 გრ ლიმონ,ჟავა
პორცია: ცალი
ინსტრუქცია
- პირველი ფენა- 3 კვერცხის გული და 1 ჭიქა შაქარი ათქვიფეთ გათეთრებამდე, დავუმატოთ მწიკვი მარილი და ნახევარი ქილა მოხარშული შედედებული რძე (ზგუშონი), 250 გრამი არაჟანი, სოდა-ძმრით, ვანილი ჭიქანახევარი ფქვილი. გამოვაცხოთ ცხიმწასმულ ჟასრონაზე 180 გრადუსზე, წინასწარ გახურებულ ღუმელში. მეორე ფენა - გამოვაცხოთ იგივენაირად, მხოლოდ დაუმატეთ 3 სუფრის კოვზი კაკაო.
- კრემი-300 გრამი კარგი ხარისხის კარაქი ამოიყვანეთ კარგად,შემდეგ დაუმატეთ 1 ცალი მოხარშული შესქელებული რძე, 1 სუფრის კოვზი ხსნადი ყავა, 1 ჭიქა გატარებული ნიგოზი. ცალკე ამოვიყვანოთ კარგად 6 კვერცხის ცილა, დაუმატოთ 10სუფრის კოვზი შაქარი, ცოტა ლიმონმჟავა,სასიამოვნო გემო რომ იგრძნობოდეს. ფირფიტებს გადაუსვით კრემი, თავზე კი ბეზე დასვით ლამაზად, ზემოდან მოასხით მინანქარი.
- ზემოდან მოასხით შოკოლადის მინანქარი- 4 სუფრის კოვზი მუქი ფერის კაკაო, 2 სუფრის კოვზი წყალი, 50 გრამი კარაქი, 100 გრამი შაქარი,სქელძირიან ქვაბში,მუდმივი მორევით მიიყვანეთ ადუღებამდე და გამორთეთ. შაქარი კარგად უნდა გაიხსნას.
მაქვს ბოშის გაზქურა ელექტრო ღუმელით. რამდენ გრადუსზე უნდა გამოვაცხო ბეზე?
თამუნა, ამ ნამცხვარზე გამოცხობის გარეშე უნდა დასვათ ბეზე.
ბეზეს გამოცხობას რაც შეეხევა უნდა გამოაცხოთ ყველაზე დაბალ ტემპერატურაზე,ცოტა ღუმელი ღია უნდა დატოვოთ,ასანთი შეგიძლიათ ჩაუდოთ.გამოსაცხობ ბეზეს ბევრი შაქარი ჭირდება.