Please follow and like us:
ნაცხვარი "თამუნია"
ხმები: 2
რეიტინგი: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
პორცია სამზადისის დრო
1 ცალი 2 საათი
პორცია სამზადისის დრო
1 ცალი 2 საათი
ნაცხვარი "თამუნია"
ხმები: 2
რეიტინგი: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
პორცია სამზადისის დრო
1 ცალი 2 საათი
პორცია სამზადისის დრო
1 ცალი 2 საათი
ინგრედიენტები
პორცია: ცალი
ინსტრუქცია
  1. პირველი ფენა- 3 კვერცხის გული და 1 ჭიქა შაქარი ათქვიფეთ გათეთრებამდე, დავუმატოთ მწიკვი მარილი და ნახევარი ქილა მოხარშული შედედებული რძე (ზგუშონი), 250 გრამი არაჟანი, სოდა-ძმრით, ვანილი ჭიქანახევარი ფქვილი. გამოვაცხოთ ცხიმწასმულ ჟასრონაზე 180 გრადუსზე, წინასწარ გახურებულ ღუმელში. მეორე ფენა - გამოვაცხოთ იგივენაირად, მხოლოდ დაუმატეთ 3 სუფრის კოვზი კაკაო.
  2. კრემი-300 გრამი კარგი ხარისხის კარაქი ამოიყვანეთ კარგად,შემდეგ დაუმატეთ 1 ცალი მოხარშული შესქელებული რძე, 1 სუფრის კოვზი ხსნადი ყავა, 1 ჭიქა გატარებული ნიგოზი. ცალკე ამოვიყვანოთ კარგად 6 კვერცხის ცილა, დაუმატოთ 10სუფრის კოვზი შაქარი, ცოტა ლიმონმჟავა,სასიამოვნო გემო რომ იგრძნობოდეს. ფირფიტებს გადაუსვით კრემი, თავზე კი ბეზე დასვით ლამაზად, ზემოდან მოასხით მინანქარი.
  3. ზემოდან მოასხით შოკოლადის მინანქარი- 4 სუფრის კოვზი მუქი ფერის კაკაო, 2 სუფრის კოვზი წყალი, 50 გრამი კარაქი, 100 გრამი შაქარი,სქელძირიან ქვაბში,მუდმივი მორევით მიიყვანეთ ადუღებამდე და გამორთეთ. შაქარი კარგად უნდა გაიხსნას.