Please follow and like us:
ინგრედიენტები
- 3 ცალი კვერცხი
- 200 გრ შაქარი
- 3 ჩაის ჭიქა ფქვილი
- 3 სუფრის კოვზი თაფლი
- 1 ჩაის კოვზი სოდა-ძმრით
- 10 გრ ვანილი
- 400 გრ კარაქი
- 1 ცალი შესქელებული რძე-ზგუშონი
პორცია: ცალი
ინსტრუქცია
- დავდგათ გაზქურაზე ქვაბით წყალი და ავადუღოთ, რადგან "მედოკის" ცომი ორთქლზე მზადდება. 3 კვერცხისა და 1 ჩაის ჭიქა შაქრისაგან მოვამზადოთ გოგლი-მოგლი;, შემდეგ ჩავასხათ, 150 გრამი გამლღვალი კარაქი და თაფლი, 1 ჩაის კოვზი სოდა- ძმრით;, ვანილი და დავდგათ ორთქლზე, თან გამუდმებით ვურიოთ. 5 წუთის განმავლობაში გვედგას ორთქლის აბაზანაზე და შემდეგ დავამატოთ 2, 5 ჩაის ჭიქა ფქვილი. ცომი წებოვანი გამოდის. ამის შემდეგ მაგიდაზე დავყრით დარჩენილ ნახევარ ჭიქა ფქვილს, ორთქლზე მომზადებულ ცომს გადავზელთ ფქვილში. ცომს გავყოფთ 3 ან 4 ნაწილად და გავაბრტყელებთ თხლად, გამოვაცხობთ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე. გაითვალისწინეთ, რომ ფირფიტები მალე ცხვება. გამომცხვარ ფირფიტებს ჩამოვაჭრით გვერდებს და შევინახავთ ზემოდან მოსაფშვნელად.
- კრემი-250 გრამი კარგი ხარისხის კარაქი ამოვიყვანოთ კარგად და შემდეგ ნელ-ნელა დავამატოთ შესქელებული რძე. გამომცხვარ ფირფიტებს წავუსვათ მომზადებული კრემი და შემდეგ ჩამოჭრილი და დაფშვნილი ნამცხვრის გვერდები მოვაყაროთ ზემოდან.
პროფესიონალი ხარ, მიყვარხარ!????
ჩემო საყვარელო ირმა. მოყვარული ვარ. გაიხარე! მეც მიყვარხარ!
თამრო,ეს პროპორციები რამხელა დიამეტრის ფორმისთვისაა?
ინგა მე გაზქურის ფირფიტაზე ვაცხობ
ნებისმიერ ფორმაში შეგიძლიათ. ცომი თქვენ თვითონ უნდა გაიყვანოთ
სგუშონი მოსახარში უნდა თუ მოხარშული?
ანი <3 ორივე შეგილიათ გამოიყენოთ. მე მოუხარშავს ვიყენებ.
ძალიან კარგი გამომივიდა მადლობა ასეთი დახვეწილი რეცეპტი რომ მოგვაწოდეთ.❤
ძალიან სასიამოვნოა. გაიხარეთ <3
თქვენი რეცეპტით სტაფილოს პეროგი ზღაპარი გამოვიდა ❤️ახლა მედოკს შევუდექი????
ძალიან დიდი მადლობა. გაიხარეთ <3
დიახ
თქვენი რეცეპტით გავაკეთე პასკა და უგემრიელესი გამოვიდა. ახლა ამას ვცდი. მადლობა ♥️
გაიხარეთ <3
ჩაის ჭიქაში რამდენი გრამი გქვილი იგულისხმება????
ყოველთვის 200 გრამი
კრემი რომ არ აიჭრას რა შეიძლება გავაკეთო?
ერთი ტემპერატურის უნდა იყოს, კარაქი და რასაც ურევთ. თუ აიჭრა ცოტა ზეთი უნდა დაუმატოთ.
კრემი ვერ დავამუღამე სულ მეჭრება ???????????? ზეთმა არ უშველა, ტემპერატურა ერთნაირიაქვს, რა სჭირს ვერ ვიგებ ძალიან ვთქვიფავ? თუ პირიქით მეტი თქვეფა სჭირდება ვერ ვხვდები ????????????
კარგი ხარისხის კარაქით უნდა მოამზადოთ. ალბათ, წყალს შეიცავს კარაქი და იჭრება. არ უნდა დიდხანს თქვეფა.
გულში გამღვალი კარაქი ორი სუფრის კოვზი უნდა მეტი არა?
არა, ცომში-150 გრამი გრამი კარაქია საჭირო. კრემისთვის-250 გრამი