Please follow and like us:
ნამცხვარი ვაშლით საფუარიანი ცომით
ხმები: 2
რეიტინგი: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
პორცია სამზადისის დრო
1 ცალი 2 საათი
პორცია სამზადისის დრო
1 ცალი 2 საათი
ნამცხვარი ვაშლით საფუარიანი ცომით
ხმები: 2
რეიტინგი: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
პორცია სამზადისის დრო
1 ცალი 2 საათი
პორცია სამზადისის დრო
1 ცალი 2 საათი
ინგრედიენტები
პორცია: ცალი
ინსტრუქცია
  1.  3 ცალი კვერცხი და 1 ჭიქა შაქარი ათქვიფეთ კარგად, დაუმატეთ მწიკვი მარილი, ვანილი ცალკე 250 მლ თბილ რძეში გახსენით 1 სუფრის კოვზი საფუარი(გააჩნია როგორ საფუარს იყენებთ,ზოგს არ ჭირდება რძეში გახსნა ისე შეიძლება მოყრა) გოგლიმოგლს დაასხით საფუარიანი რძე 100 გრამი დარბილებული კარაქი, დააყარეთ ფქვილი და მოზილეთ ცომი, იმდენი ფქვილი დააყარეთ რომ ცომი ხელზე არ მიგეკროთ. ცომი უნდა იყოს რბილი და ნაზი. დადგით ცომი თბილ ადგილას 1 საათის განმავლობაში. დააფარეთ თავზე
  2. ცხიმწასმულ ფორმაში დააფინეთ ცომი, გვერდებზეც ამოიყვანეთ ცომზე გადავუსვი თხლად ჯემი ნებისმიერი ხილის ჯემი შეგიძლიათ გადაუსვათ, მოაყარეთ გათლილი და წვრილად დაჭრილი ვაშლი, მე დაკურკული ყურძენიც მოვაყარე, გადააფარეთ ცომი და ზემოდან მორთეთ თქვენი სურვილით. თავზე გადაუსვით კვერცხის გული. ცხვება გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე 30-40 წუთის განმავლობაში.