Please follow and like us:
ინსტრუქცია
- 400 მლ წითელი ღვინო, 200 გრამი შაქარი, 1 ცალი ლიმონის ან ფორთოხლის ცედრა, ცოტა მიხაკი, ყველაფერი ერთად წამოადუღეთ პატარა ქვაბში. ცალკე გათალეთ 1 კგ.მსხალი ისე რომ ყუნწები დარჩეს, უმჯობესია მაგარი ჯიშის ხრაშუნა ჯიშის მსხალი. ჩაალაგეთ ღვინოში და 15-20 წუთის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე დადგით. თუ რბილი ჯიშის მსხალია 10 წუთის განმავლობაში. რომ გადმოდგამთ დაუმატეთ, 2-3 სუფრის კოვზი კონიაკი. შემდეგ ლამაზ ჭურჭელზე ამოიღეთ მსხალი,ცხელ ღვინოში შეურიეთ ჟელატინი 10 გრამი. კარგად გახსენით და დაასხით მსხალს ღვინო. ცოტა ხანში მივიღებთ ღვინის უგემრიელეს ჟელეს.