Please follow and like us:
კომშის ჯემი
ხმები: 1
რეიტინგი: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
კომშის ჯემი
ხმები: 1
რეიტინგი: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
ინგრედიენტები
პორცია:
ინსტრუქცია
  1. 1 კგ კომში კარგად გარეცხეთ, გათალეთ, დაჭერით დარჩენილი შუა გული კურკენიანად შეინახეთ. ცალკე ქვაბში ნათალი და გულებს დაასხით ლიტრანახევარი წყალი და საშუალო ცეცხლზე ადუღეთ ნახევარი საათი. გამორთეთ, კარგად გაცივდეს, შემდეგ გადაწურეთ წვენი და დაასხით დაჭრილ კომშს. დაადგით საშუალო ცეცხლზე და ხარშეთ 40 წუთი. შემდეგ გამორთეთ და გააჩერეთ 5 -6 საათი. შემდეგ ისევ დაადგით და 30 წუთი ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე აორთქლდება წვენი შემდეგ ხელის ბლენდერით დააბლენდერეთ, ბოლოს დაუმატეთ 500 გრამი შაქარი, კარგად მოურიეთ და დაადგით გამანაწილებელზე. დაბალ ცეცხლზე უნდა იდუღოს 1 საათი. ხშირად მოურიეთ. ბოლოს შეგიძლიათ ცოტა კარდამონი დაუმატოთ.