“იმერული ხაჭაპურის სურნელება დაგეწევა ცხრა მთას იქით წასულს”
Please follow and like us:
ინგრედიენტები
- 1 კგ ყველი
- 0.5 ლიტრი რძე
- 300 გრ დარბილებული კარაქი
- 1 ჩაის კოვზი შაქარი
- 0.5 ჩაის კოვზი მარილი
- 10 გრ საფუარი
- 1 კგ პურის ფქვილი
პორცია: ცალი
ინსტრუქცია
- ნახევარი ლიტრი რძე, 100 გრამი დარბილებული კარაქი, 1 ჩაის კოვზი შაქარი, ნახევარი ჩაის კოვზი მარილი, 10 გრამი საფუარი. დავაყაროთ ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. დავდგათ თბილ ადგილას და ვაცადოთ ამოსვლა. გულში გემრიელი იმერული ყველი, თუ წყლიანი ყველია, 1 სუფრის კოვზი ფქვილი გაურიეთ, რომ ხაჭაპურის ძირი არ დაასველოს.
- თავზე კვერცხის გული აურიეთ ცოტა რძეში და გადაუსვით ხაჭაპურს. გამოაცხვეთ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე. ცხელს გადაუსვით კარაქი.