“იმერული ხაჭაპურის სურნელება დაგეწევა ცხრა მთას იქით წასულს”
Please follow and like us:
ინსტრუქცია
- შეურიეთ ერთმანეთს მაწონი და არაჟანი, დაუმატეთ მწიკვი მარილი, 1 ჩაის კოვზი სოდა, 100 გრამი დარბილებული კარაქი ან მარგარინი, ფქვილი, ბოლოს ცომი ამოიყვანეთ ზეთით.
- ცომი დაასვენეთ 30 წუთის განმავლობაში. თუ ახალი ყველია შეგიძლიათ დაუმატოთ 1 სუფრის კოვზი ფქვილი, რომ არ დაასველოს ხაჭაპურის ძირი. თუ უცხიმო ყველია შეგიძლიათ დაფშვნილ ყველს შეურიოთ 50 გრამი კარაქი.
- ცომი გააბრტყელეთ, ჩადეთ 500 გრამი იმერული ყველი, მოუკარით თავი. გადაუსვით 1 კვერცხის გულის და 1 სუფრის კოვზი არაჟნის ნაერთი შედგით გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე. რომ გამოცხვება თავზე გადაუსვით კარაქი.
ეეეჰ, როგორ მენატრება, როგორ!
ზაფხული ამიტომ მიყვარს! 😀