“იმერული ხაჭაპურის სურნელება დაგეწევა ცხრა მთას იქით წასულს”

Please follow and like us:
იმერული ხაჭაპური (მაწვნიანი ცომით)
ხმები: 5
რეიტინგი: 4.4
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
პორცია სამზადისის დრო
2 ცალი 30 წუთი
"კეთების" დრო
30 წუთი
პორცია სამზადისის დრო
2 ცალი 30 წუთი
"კეთების" დრო
30 წუთი
იმერული ხაჭაპური (მაწვნიანი ცომით)
ხმები: 5
რეიტინგი: 4.4
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
პორცია სამზადისის დრო
2 ცალი 30 წუთი
"კეთების" დრო
30 წუთი
პორცია სამზადისის დრო
2 ცალი 30 წუთი
"კეთების" დრო
30 წუთი
ინგრედიენტები
პორცია: ცალი
ინსტრუქცია
  1. შეურიეთ ერთმანეთს მაწონი და არაჟანი, დაუმატეთ მწიკვი მარილი, 1 ჩაის კოვზი სოდა, 100 გრამი დარბილებული კარაქი ან მარგარინი, ფქვილი, ბოლოს ცომი ამოიყვანეთ ზეთით.
  2. ცომი დაასვენეთ 30 წუთის განმავლობაში. თუ  ახალი ყველია შეგიძლიათ დაუმატოთ 1 სუფრის კოვზი ფქვილი, რომ არ დაასველოს ხაჭაპურის ძირი. თუ უცხიმო ყველია შეგიძლიათ  დაფშვნილ ყველს  შეურიოთ 50 გრამი კარაქი.
  3. ცომი გააბრტყელეთ, ჩადეთ 500 გრამი იმერული ყველი, მოუკარით თავი. გადაუსვით 1 კვერცხის გულის და 1 სუფრის კოვზი არაჟნის ნაერთი შედგით გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე. რომ გამოცხვება თავზე გადაუსვით კარაქი.