Please follow and like us:
ინგრედიენტები
- 1 კგ თევზი
- 500 გრ მაიონეზი
- 100 მლ ზეთი
- 200 გრ ჭადის ფქვილი
- 5-6 კბილი ნიორი
- მარილი,ხმელი ქინძი, წითელი პილპილი, ყვითელი ყვავილი გემოვნებით
პორცია: ცალი
ინსტრუქცია
- ნებისმიერი თევზი გავრეცხოთ, დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად, ამოვავლოთ მარილიან სიმინდის ფქვილში, შევწვათ ზეთში ორივე მხრიდან, გადმოვიღოთ სასურველ ჭურჭელში თავის ცხიმიანად და მოვასხათ მომზადებული მაიონეზის სოუსი. მარხვის დროს გამოიყენეთ სამარხვო მაიონეზი. სოუსი-მაიონეზს დავამატოთ წიწაკა, ხმელი ქინძი, ყვითელი ყვავილი, დანაყილი ნიორი, მარილი, დავასხათ გადადუღებული და გაცივებული წყალი 1 ჭიქა და კარგად ავურიოთ ერთიანი მასის მიღებამდე.