Please follow and like us:
ინგრედიენტები
- 2 ცალი თევზი
- 1 ცალი სტაფილო
- 4-5 კბილი ნიორი
- 1 ცალი ხახვი
- 2 ცალი დაფნის ფოთოლი
- შავი პილპილის მარცვლები გემოვნებით
- მარილი გემოვნებით
- 20 გრ კამა
- 20 გრ ოხრახუში
- 15 გრ არაყი
პორცია: ცალი
ინსტრუქცია
- უხა ნებისმიერი თევზისგან შეგიძლიათ მოამზადოთ. რამდენიმე სახეობის თევზისგან მომზადებული ძალიან გემრიელი და სასარგებლოა. მე კეფალის თავებიდან და კუდებიდან მოვამზადე. თევზს ლაყუჩები კარგად ამოუღღეთ არ დატოვოთ. თევზს დაასხით ცივი წყალი და დადგით საშუალო ცეცხლზე. პირველ ნახარშს მე ვაქცევ, თუ გნებავთ ქაფი მოხადეთ. ჯერ მოხარშეთ თევზი 7-10 წუთის განმავლობაში. ძვალი რომ არ შეჰყვეს ნახარშს შეგიძლიათ მარლაში გაახვიოთ თევზი და ისე მოხარშოთ.
- შემდეგ ამოიღეთ მოხარშული თევზი.თევზის ნახარშში ჩადეთ ბოსტნეული მოხარშვამდე. ხახვს, ნიორს, მწვანილს, დაუჭრელად ვდებ და შემდეგ ვიღებ, დაფნის ფოთოლი, შავი წიწაკის მარცვლები, მარილი გემოვნებით. კარტოფილი წესით არ სჭირდება. ჩემი ოჯახის წევრებს კარტოფილით უყვართ. ბოლო ჩაუმატეთ არაყი, შეგიძლიათ დაუმატოთ ნახევარი ლიმონის წვენი.
აუცილებლად მოვამზადებ.მადლობა