Please follow and like us:
ვაშლის პეროგი ნიგვზით
ხმები: 0
რეიტინგი: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
ვაშლის პეროგი ნიგვზით
ხმები: 0
რეიტინგი: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
ინგრედიენტები
პორცია:
ინსტრუქცია
  1. 200 გრამი ნიგოზი, 100 გრამი შაქარი და 100 გრამი დარბილებული კარაქი კარგად დააბლენდერეთ. ცალკე-2 ჩაის ჭიქა ფქვილი და 200 გრამი დარბილებული კარაქი, კარგად აურიეთ ერთმანეთსი, დაუმატეთ, 200 გრამი შაქარი, 200 გრამი არაჟანი, 1 ჩაის კოვზი სოდა, ნახევარი ლიმონის წვენი, ვანილი, მწიკვი მარილი და 3 ცალი ათქვეფილი კვერცხი. ცოტა თხელი ცომი გამოდის. ხელზე უნდა გეკვროდეთ.
  2. ცხიმწასმულ ჟარონაზე დადეთ ცომის ნახევარი, ზემოდან მოაწყვეთ გათლილი და დაჭრილი ვაშლი, ან, ვაშლის ჯემი, შემდეგ მოაყარეტ, ნიგვზიანი მასა, შემდეგ, ისევ, ცომი და ისევ ნიგვზიანი მასა. ზემოდან შეგიძლიატ ვაშლით მორთოთ.
  3. გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში-180 გრადუსზზე. ძალიან გემრიელი გამოდის. ზემოდან შეპუწკუნდება ნიგვზიანი მასა და გოზინაყივით არის.