დესერტი მსხალით 
პორცია სამზადისის დრო
1ცალი 2საათი
პორცია სამზადისის დრო
1ცალი 2საათი
ინგრედიენტები
ინსტრუქცია
  1. 1 ლიტრა წყალში ჩაყარეთ 1 ჭიქა შაქარი, ,2 ცალი ლიმნის წვენი და წამოადუღეთ, ადუღებულ წყალში ჩავაწყოთ გათლილი ყუნწებიანი მსხალი და ცეცხლზე დავტოვოთ 10-15 წუთის განმავლობაში, უმჯობესია მაგარი ჯიშის მსხალი. 
  2. ცალკე გავაკეთოთ 2 კვერცხისგან და და 1 ჭიქა შაქრისგან გოგლიმოგლი გათეთრებამდე,, დავუმატოთ 250 გრამი არაჟანი და კარგად ავთქვიფოთ. მსხალის ნახარში რომ გაცივდება 4 სუფრის კოვზი ჩაუმატეთ გოგლიმოგლს, ვანილი, კონიაკი ან ლიქიორი დაუმატეთ გემოვნებით, კონიაკის გემო უნდა იგრძნობოდეს, შემდეგ ეს გოგლიმოგლიანი მასა გადაიტანეთ ცეცხლგამძლე ჭურჭელში, ჩაალაგეთ მოხარშული მსხალი და შედგით ღუმელში 10 წუთის განმავლობაში.
Please follow and like us: