Please follow and like us:
ინგრედიენტები
- 1 ცალი გოგრა- ჰოკაიდო ჰქვია ჯიშს
- 500 გრამი საქონლის ხორცის ფარში
- 200 გრამი სოკო
- 100 გრამი წითელი ველური ბრინჯი
- 100 გრამი სხვადასხვა თხილი და ჩირი ნებისმიერი
- 2 თავი ხახვი
- 2 კბილი ნიორი
- 50 გრამი კარაქი
- მარილი, პილპილი გემოვნებით
პორცია:
ინსტრუქცია
- ხახვი და ნიორი დავჭრათ წვრილად და მოვშუშოთ კარაქთან და ზეთთან ერთად. დავუმატოთ ფარში. შემდეგ დავუმატოთ, სოკო და გავაგრძელოთ მოშუშვა. დავუმატოთ თხილი და ქიშმიში. ზეთში და და კარაქში ერთად მოვხალოდ ბინჯი,შემდეგ დავუმატოთ მარილი, დავუმატოთ წყალი, ისე, რომ დაიფაროს ბრინჯი. დაველოდოთ მოხარშვას.. ამასობაში გავახუროთ ღუმელი 180 გრადუსზე, გოგრას ამოვუღოთ გული. მომზადებული ბრინჯი გადავურიოთ ფარშში. დავუმატოთ ცოტა სოიოს სოუსი. დავიწყოთ გოგრის გამოტენვა შიგთავსით. ბოლოს დავახუროთ თავისი თავი.
- გოგრა, გადავახვიოთ ფოლგაში და შევდგათ ღუმელში, 90 წუთით 180 გრადუსზე. მომზადებულ გოგრას მოხსენით ფოლგა. გვერდები ჩაუჭერით გოგრას ნაჭრებივით. ცხელ გულსართს, კიდევ დაუმატეთ ცოტა კარაქი. გემიელად მიირთვით.