Please follow and like us:
ინსტრუქცია
- სულთანსკებისთვის ბლინები უნდა იყოს ძალიან თხელი, დაიმახსოვრეთ ფორმულა 5-4-3...... 5 კვერცხი, 4 ჩაის ჭიქა წყალი ცივი, სადაც წერია ჩაის ჭიქა, ყოველთვის იგულისხმება 200 გრამიანი ჭიქა. 3 ჩაის ჭიქა ფქვილი. ათქვიფავთ კვერცხს, დაუმატებთ წყალს და ნელ-ნელა შეურევთ ფქვილს, არ იფიქროთ რომ თხელია ცომი, ფქვილი არ დაუმატოთ, თორემ სქელი დატყდება სულ გადახვევის დროს. არც ლამაზია. გამოაცხვეთ მხოლოდ ცალ მხარეს. გახურებულ ტაფას წაუსვით სალფეთქით ან გაჭრილი კარტოფილით ზეთი.
- გულსართი - გაატარეთ ხორცი, ცხიმიანი ხორცი უხდება, მოხარშეთ ან მოთუშეთ, თუ უცხიმო ხორცია დაუმატეთ ცხიმი. პირადად მე ვხარშავ კარგად, დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი 3-4 თავი ხახვი, ხახვი კარგად უნდა ჩაიქნას, დაუმატეთ მარილი და შავი წიწაკა გემოვნებით.და წვრილად დაჭრილი 3-4 ცალი მოხარშული კვერცხი
- შემდეგ ბლინების გამომცხვარ ზედაპირზე დადეთ კოვზით გულსართი და მჭიდროდ გადაახვიეთ. შეწვით ზეთში
ძლივს არ ვნახე რეცეპტი, სადაც “ფქვილი თვალზომით” არ წერია:))
ზეთი არ უნდა ცომში?
გაიხარეთ. მე თაფაზე ვუსმევ. შეგიძლიათ რა თქმა უნდა ჩაუმატოთ ზეთი.
რა კარგადაა ახსნილი.მადლობა. ძალიან მაგარი ბლინები გამომივიდა:-)
გაიხარეთ. სასიამოვნოა
წლებია თქვრნი რეცეპტით ვაცხობ პასკას, არაჩვეულებრივია, გაიხარეთ!
გაიხარეთ! მრავალი წელი თქვენი ნახელავი <3
გავაკეთე და ძალიან კმაყოფილი დავრჩი.დიდი მადლობა.სუპერ რეცეფტია❤️
გაიხარეთ. ძალიან სასიამოვნოა. <3
ხორცი შერეულია ღორის და ძროხის თუ მარტო ძროხა ან მარტო ღორი?
მე მარტო საქონლის ხორცით ვამზადებ. თქვენი სურვილით შეგიძლიათ შერეული ფარშით მოამზადოთ.
ეს რეცეპტი შეიძლება ელექტრო ტაფისთვისაც? ძალიან კარგადაა ყველაფერი ახსნილი და მინდა გავაკეთო
რა თქმა უნდა შეიძლება
ძალიან კარგი გამოვიდა სულ თქვენი რეცეპტით ვაკეთებ…
მაგ:ხუთი კვერცხით არ მინდა გავაკეთო და სამ კვერცხს რა რაოდენობით უნდა წყალი და ფქვილი?
დიდი მადლობა დიანა.
3 კვერცხზე 2 ჭიქა წყალი და 1 ჭიქა ფქვილი
სასწაული რეცეპტია, უგემრიელესი ბლინები გამომივიდა ჩემო ოქროსხელება ბრილიანტო, მიყვარხარ <3
გკოცნი <3
ბევრი გამოდის, 60-80
5 კვერცხი+4ჭ ცივი წყალი+3ჭ ფქვილი…კვერცხი 9 წერია ინგრედიენტებში????…რამდენ ხანს შეგვიძლია მხოლოდ ცომი შევინახოთ მაცივარში…ვცდი თქვენ რეცეპტს,პასკა თქვენი რეცეპტით საოცარი გამოვიდა????
9 იმიტომ წერია 4 ცალი გულსართს ემატება.
ცომს დიდხანს ვერ შეინახავთ მაცივარში. უკვე შეხვეული ბლინჩიკები შეგიძლიათ გაყინოთ დიდხანს.
მადლობა რეცეპტისთვის ????
უმი ფარშის მოთუშვას დაახლოებით რამდენი წუთი ჭირდება?
ნახევარი საათი მაინც
საუკეთესო რეცეპტია, მადლობა თამრიკო,როდესაც ვაკეთებდი, ასეთი თხელი რომ გამოსულიყო ტაფის ძირს ცივ წყლში ვდებდი წამიერად, ყოველი ბლინის გამოცხობის მერე, ეს ისეთი დამღლელია, მაინტერესებს როგორ ცეცხლზე აცხობთ?????❤️
გაიხარეთ. საშუალო ცეცხლზე
Ჩემი ოქროსხელება გოგო!!! ❤️????
Ჩემი ოქროსხელება თამრო!!!
ჩემო უსაყვარლესო <3
კრეპის ცომის რეცეპტი ხომ არ შეგიძლიათ დადოთ?
დევს საიტზე.
1 ჭიქა თბილ რძეში გახსენით 1 სუფრის კოვზი საფუარი. ცალკე ათქვიფეთ 4 კვერცხი და 1 სუფრის კოვზი შაქარი, ცილას ცალკე თუ ათქვიფავთ უფრო ფუმფულა იქნება , მწიკვი მარილი, ჩაასხით დროჟიანი რძე კვერცხში და კარგად აურიეთ, დაუმატეთ 2 ჭიქა ფქვილი, დაუმატეთ 1 სუფრის კოვზი ზეთი. გამოაცხვეთ გახურებულ თხელძირიან ტაფაზე, რომელზეც პერიოდულად მოუსვით ზეთი.