Please follow and like us:
ინგრედიენტები
- 8 ცალი კვერცხი
- 8 სუფრის კოვზი შაქარი
- 1 სუფრის კოვზი თაფლი
- 8 სუფრის კოვზი ფქვილი
- 1 ჩაის კოვზი სოდა
- 1 ცალი შედედებული რძე მოხარშული
- 3 სუფრის კოვზი კაკაო
- 2 სუფრის კოვზი ხსნადი ყავა
- 200 გრ ნიგოზი
- 10 გრ ვანილი
- 300 გრ ნაღების კარაქი
- 30-50 მლ კონიაკი
- მწიკვი მარილი
პორცია: ცალი
ინსტრუქცია
- 8 კვერცხის ცილა ამოვიყვანოთ კარგად, დაუმატეთ მწიკვი მარილი, 8 სუფრის კოვზი შაქარი, შემდეგ ნელ-ნელა კვერცხის გულები, 1 სუფრის კოვზი თაფლი, სოდა-ძმრით, ვანილი,1 სუფრის კოვზი ხსნადი ყავა. 3 სუფრის კოვზი კაკაო, 8 სუფრის კოვზი ფქვილი. ფქვილი ხელით შეურიეთ ნაზად. გამოაცხვეთ ცხიმწასმულ ჟარონაზე წინასწარ გახურებულ ღუმელსი 170 გრადუსზე.
- კრემი-1 ცალი მოხარშული შედედებული რძე, 300 გრამი კარგად ამოყვანილი კარგი ხარისხის კარაქი, 1 სუფრის კოვზი ხსნადი ყავა და 1 ჭიქა გატარებული ნიგოზი. გამომცხვარი ბისკვიტი გაჭერით,კარგად დანამეთ კონიაკიანი ტკბილი ყავით ან ჩაით. გადაუსვით ბლომად კრემი და ზემოდან მოასხით მინანქარი მორთეთ თქვენი სურვილით. ნამცხვარი ცხვება ტორტის ბისკვიტის პრინციპით, მე არ მიყვარს მაღალი ნამცხვრები, თქვენ შეგიძლიათ 10-12 კვერცხისგან მოამზადოთ, შაქარი და ფქვილიც 10-12.
- შოკოლადის მინანქარი- 4 სუფრის კოვზი მუქი ფერის კაკაო, 2 სუფრის კოვზი წყალი, 50 გრამი კარაქი, 100 გრამი შაქარი,სქელძირიან ქვაბში,მუდმივი მორევით მიიყვანეთ ადუღებამდე და გამორთეთ. შაქარი კარგად უნდა გაიხსნას.