Please follow and like us:
ინგრედიენტები
- 500 გრ ფქვილი
- 10 გრ მშრალი საფუარი
- 75 მლ თეთრი ღვინო
- 100 მლ ზეთი
- 200 გრ დაკონსერვირებული თინუსი ( ტუნა)
- 200 გრ პომიდორი
- 350 გრ დაკონსერვებული წითელი ბულგარული პილპილი
- 2 სუფრის კოვზი პაპრიკა დაფქვილი ტკბილი წიწაკა
- 250 გრ ხახვი
- მარილი გემოვნებით
- 3 ცალი კვერცხი
პორცია: ცალი
ინსტრუქცია
- ცომი-თასზე დავყაროთ 500 გრ. ფქვილი, დავაყაროთ, 10 გრ მშრალი საფუარი, 2 სუფრის კოვზი პაპრიკა დაფქული. დავასხათ 75 მლ თეთრი ღვინო, 75 მლ თბილი წყალი, 100 მლ ზეთი და მოვზილოთ ცომი.
- გულსართი- კარგად მოვშუშოთ წვრილად დაჭრილი 200 გრ ხახვი, 2 კბილი ნიორი, 200 გრ კანგაცლილი პომიდორი, 350 გრ წითელი ბულგარული წიწაკა დაკონსრვებული, 3 ცალი მოხარშული კვერცხის ცილა წვრილად დაჭრილი და ბოლოს 200 გრამი თინუსის კონსერვი. გადმოვდგათ ცეცხლიდან და გავაცივოთ.
- ცომი გაყავით ორ ნაწილად შუაში მოათავსეთ გულსართი თავზე გადაუსვით კვერცხის გული გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე.