Please follow and like us:
ინგრედიენტები
- 2 ცალი კვერცხი
- 300 გრამი შაქარი
- 200 გრამი კარაქი
- 400 გრ ფქვილი
- 300-400 გრამი ჯემი
- 10 გრამი გამაფხვიერებელი
- ვანილი, მწიკვი მარილი
პორცია:
ინსტრუქცია
- 200 გრამი დარბილებული კარაქი და 300 გრამი შაქარი ავთქვიფოთ კარგად, დაუმატოთ 2 ცალი კვერცხი, კარგად გათეთრებამდე ავთქვიფოთ, დაუმატოთ მწიკვი მარილი, ვანილი, გამაფხვიერებელი და ნელა დაუმატოთ ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. ცომი უნდა იყოს პლასტელინივით. დიდხანს ზელა არაა საჭირო,მთავარია კარგად შეერიოს ერთმანეთს ყველა ინგრედიენტი.
- ცომი გაყავით სამ თანაბარ ნაწილად. ერთი ნაწილი შეახვიეთ ცელოფანში და შედგით საყინულეში 1 საათის განმავლობაში. 2 დარჩენილი ცომი ისევ გააერთიანეთ და შედგით მაცივარში 1 საათი.
- საცხობ ფირფიტაზე წაუსვით ცხიმი და მთელ ზედაპირზე გააბრტყელეთ ცომი. ზემოდან გადაუსვით ნებისმიერი ხილის ჯემი. უმჯობესია მომჟავო გემოთი. მე ქლიავის ჯემით მოვამზადე. საყინულედან გამოიღეთ შენახული ცომი და ჯემს დაახეხეთ მთელ ზედაპირზე.
- გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე