Please follow and like us:
ტკბილი ფლავი გოგრით
ხმები: 1
რეიტინგი: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
პორცია სამზადისის დრო
1 ცალი 1 საათი
პორცია სამზადისის დრო
1 ცალი 1 საათი
ტკბილი ფლავი გოგრით
ხმები: 1
რეიტინგი: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
პორცია სამზადისის დრო
1 ცალი 1 საათი
პორცია სამზადისის დრო
1 ცალი 1 საათი
ინგრედიენტები
პორცია: ცალი
ინსტრუქცია
  1. დავჭრათ კუბიკებად თხელკანიანი გოგრა მოვაცალოთ კანი და მოვაწყოთ ქვაბის ძირში, მოვაყაროთ 1 ჭიქა მოუხარშავი ბრინჯი, მწიკვი მარილი, 100 გრამი შაქარი, 100 გრ ქიშმიში, ვანილი. შემდეგ ისევ იგივე ფენები გაიმეორეთ, შეგიძლიათ გამოიყენოთ თეთრი ბლის მურაბა და მურაბის წვენი, მაშინ შაქარი არ დაგჭირდებათ.
  2. ზემოდან მოაწყვეთ კუბიკებად დაჭრილი კარაქი. შემდეგ დაასხით წყალი, ისე, რომ ბრინჯი დაიფაროს. თავსახური თავიდანვე მჭიდროდ უნდა ეხუროს ქვაბს.
  3. საშუალო ცეცხლზე დაადგამთ, წყალი რომ ჩაშრება დააფარებთ ტილოს, მჭიდროდ დაახურეთ და 15 წუთი კიდევ გააჩერებთ დაბალ ცეცხლზე.
  4. ფლავი უმჯობესია მოამზადოთ სქელძირიან ქვაბში. წაუსვით ზეთი ძირზე და გვერდებზე, რათა მომზადებული ფლავი ადვილად გადმობრუნდეს.