Please follow and like us:
საზეიმო რულეტი
ხმები: 0
რეიტინგი: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
პორცია სამზადისის დრო
1 ცალი 4 საათი
პორცია სამზადისის დრო
1 ცალი 4 საათი
საზეიმო რულეტი
ხმები: 0
რეიტინგი: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
პორცია სამზადისის დრო
1 ცალი 4 საათი
პორცია სამზადისის დრო
1 ცალი 4 საათი
ინგრედიენტები
პორცია: ცალი
ინსტრუქცია
  1. საზეიმო რულეტი მზადდება კონუსის ფორმის ჭურჭელში. პირველ რიგში ვაცხობთ რულეტს 4 კვერცხის ცილა კარგად ამოვიყვანოთ, დავუმატოთ 4 სუფრის კოვზი შაქარი და კარგად ავთქვიფოთ, დაუმატეთ 1 სუფრის კოვზი თაფლი, ვანილი, სოდა-ძმრით, 1 ჭიქა ფქვილი. გამოაცხვეთ გახურებულ ღუმელში ცხიმმოსმულ ჟარონაზე, 170 გრადუსზე,მალე ცხვება.
  2. ბისკვიტიდან პირველ რიგში ამოჭერით კონუსის ჭურჭლის ზედაპირის ტოლი ნაწილი, დაგვჭირდება რულეტის ძირისთვის, დარჩენილ ფენა გაჭერით სიგრძეზე, რადგან პატარა რულეტები გვჭირდება და გადაუსვით ნებისმიერი ჯემი,გადაახვიეთ. ავიღოთ კონუსის ფორმის ჭურჭელი, ჩავაფინოთ ცელოფნის თხელი ფენა და მჭიდროდ მოვაწყოთ გამზადებული რულეტები, სულ უნდა დაიფაროს ჭურჭელი, სიცარიელე ამოვავსოთ ხაჭოს დესერტით,
  3. ხაჭოს დესერტი-2 შეკვრა ჟელატინი 10 გრამიანი, უმჯობესია რომელსაც აწერია სწრაფადგახსნადი. ჟელატინი გახვსნათ ნახევარ ჩაის ჭიქა თბილ წყალში, კარგად მოურიეთ. ცალკე 2 კვერცხის გული და 1 ჭიქა შაქარი ავთქვიფოთ გათეთრებამდე, დავამატოთ ვანილი, კაკაო სურვილის მიხედვით, მე დავამატე 4 სუფრის კოვზი, 500 გრამი ხაჭო, 500 გრამი არაჟანი, აურიოთ კარგათ ყველაფერი, დავასხათ გაწურული ჟელატინი, მოურიეთ კარგად. შემდეგ დავაფაროთ შენახული ცომის წრე. შევდგათ მაცივარში 3 საათის განმავლობაში. როცა გამოვიღებთ გადმოაბრუნებთ და საზეიმო რულეტიც მზად არის.