Please follow and like us:
ინგრედიენტები
- 1 კგ საზამთროს ქერქი
- 1,5 კგ შაქარი
- 3 ჩაის ჭიქა წყალი
- 1,5 ჩაის კოვზი სოდა
- 10 გრ ვანილი
პორცია: ცალი
ინსტრუქცია
- გათლილი საზამთროს კანი დავჭრათ ლამაზ ნაჭრებად. საზამთროს ქერქის თითოეული ნაჭერი დავჩხვლოტოთ ჩანგლით. 1-ეტაპი: ჭიქანახევარ ცხელ წყალში გავხსნათ სოდა, ცალკე ქვაბში ჩავასხათ 5ჭ ცივი წყალი ჩავასხათ ჩავასხათ სოდიანი წყალი და ჩავყაროთ საზამთროს დაჭრელი ქერქი, ქვაბს დავახუროთ თავსახური და გააჩერეთ 4 საათი. 4 საათის შემდეგ გადავწუროთ წყალი და დიდხანს, 2 საათის განმავლობაში ვრეცხოთ გამდინარე წყალში.
- მე-2 ეტაპი: ქვაბში სადაც მურაბას მოვხარშავთ ჩავასხათ 3 ჩაის ჭიქა ადუღებული წყალი. ჩავყაროთ 700გრ შაქარი და მოვადუღოთ სიროფი, სიროფში ჩავყაროთ მზა საზამთროს ქერქი და ვადუღოთ 20 წთ-ის განმავლობაში. ამის შემდეგ გადმოდგით ცეცხლიდან და გააჩერეთ ერთი დღე.
- მე-3ეტაპი: მეორე დღეს ისევ დავდგათ ცეცხლზე დავაყაროთ დარჩენილი 800გრ შაქარი და ვხარშოთ სანამ არ იქნება მზად, ცეცხლიდან გადმოდგით დროს დავაყაროთ ვანილი