Please follow and like us:
ინსტრუქცია
- აიღეთ ნახევარი ლიტრა თეთრი ღვინო, დაუმატეთ 100 გრამი შაქარი, დაუმატეთ 1 ცალი ლიმნის წვენი და წამოადუეთ, დაუმატეთ კონიაკი ან ლიქიორი 4-სუფრის კოვზი. მსხალი გაჭერით სიგრძეზე ამოაჭერით გული და დაჭერით გრძელ ნაჭრებათ, გააჩერეთ ცხელ ღვინოში 1 საათის განმავლობაში.
- ცალკე გავამზადოთ ცომი-4 კვერცხისგან და 1 ჭიქა შაქრისგან გავაკეთოთ გოგლიმოგლი, დავუმატოთ ცოტა მარილი, ვანილი, დავუმატოთ 200 გრამი გამდნარი კარაქი, 500 გრამი არაჟანი, დავუმატოთ, სოდა-ძმრით, 4 სუფრის კოვზი კაკაო. ფქვილი იმდენი რომ არაჟნის სისქის ცომი მივიღოთ. ცხიმწასმულ ფორმას მოუსვით ცხიმი, დაასხით ცომი და ზემოდან მოაწყვეთ მთვრალი მსხალი, შედგით გახურებულ ღუმელში 170 გრადუსზე გამოცხობამდე.