Please follow and like us:
პეროგი მთვრალი მსხალით 
ხმები: 0
რეიტინგი: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
პორცია სამზადისის დრო
1 ცალი 2 საათი
პორცია სამზადისის დრო
1 ცალი 2 საათი
პეროგი მთვრალი მსხალით 
ხმები: 0
რეიტინგი: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
პორცია სამზადისის დრო
1 ცალი 2 საათი
პორცია სამზადისის დრო
1 ცალი 2 საათი
ინგრედიენტები
პორცია: ცალი
ინსტრუქცია
  1. აიღეთ ნახევარი ლიტრა თეთრი ღვინო, დაუმატეთ 100 გრამი შაქარი, დაუმატეთ 1 ცალი ლიმნის წვენი და წამოადუეთ, დაუმატეთ კონიაკი ან ლიქიორი 4-სუფრის კოვზი. მსხალი გაჭერით სიგრძეზე ამოაჭერით გული და დაჭერით გრძელ ნაჭრებათ, გააჩერეთ ცხელ ღვინოში 1 საათის განმავლობაში. 
  2. ცალკე გავამზადოთ ცომი-4 კვერცხისგან და 1 ჭიქა შაქრისგან გავაკეთოთ გოგლიმოგლი, დავუმატოთ ცოტა მარილი, ვანილი, დავუმატოთ 200 გრამი გამდნარი კარაქი, 500 გრამი არაჟანი, დავუმატოთ, სოდა-ძმრით, 4 სუფრის კოვზი კაკაო. ფქვილი იმდენი რომ არაჟნის სისქის ცომი მივიღოთ.  ცხიმწასმულ ფორმას მოუსვით ცხიმი, დაასხით ცომი და ზემოდან მოაწყვეთ მთვრალი მსხალი, შედგით გახურებულ ღუმელში 170 გრადუსზე გამოცხობამდე.