Please follow and like us:
ინსტრუქცია
- 1 ცალი დარბილებული მარგარინი ან კარაქი დაჭერით, დაუმატეთ 250 გრამი არაჟანი, მწიკვი მარილი, 1 ჩაის კოვზი სოდა, ფქვილი რამდენსაც შეიზალს, ნელნელა დაამატეთ და მოზილეთ ცომი,სანამ ხელზე არ მიგეკრობათ ცომი. ცომი შედგით მაცივარში 1 საათი. ეს არის ნახევრად ფემოვანი ცომი, ფხვიერი,ხაჭაპურიც ძალინ გემრიელი გამოდის ამ ცომით.
- გულსართი-4 ცალი კარგად გარეცხილი ლიმონი გაატარეთ კანიანად, დააყარეთ 1 ჭიქა შაქარი და სანამ მაცივარშია ცომი ამ ხნის განმავლობაში დატოვეთ გულსართი. შემდეგ გამოიღეთ ცომი,გაყავით ორ ნაწილად, ცხიმწასმულ ფორმაში ჩააფინეთ ერთი ნახევარი, ცოტა კიდეები წამოუწიეთ დაასხით ლიმნიანი მასა, შემდეგ გადააფარეთ ცომის მეორე ნახევარი ზემოდან გადაუსვით არაჟნიანი კვერცხის გული და რამდენიმე ადგილას ჩაჩხვლიტეთ ჩანგლით გამოაცხვეთ 170 გრადუსზე წინასწარ გახურებულ ღუმელში.