ამ რეცეპტით პასკა გამოდის მძიმე და ნოტიო, ისეთი როგორიც უნდა იყოს ნამდვილი პასკა, არაფუმფულა!
Please follow and like us:
ინგრედიენტები
- 10 ცალი კვერცხი
- 1,2 კილო შაქარი
- 3 კილო პურის ფქვილი
- 4 სუფრის კოვზი მშრალი საფუარი
- 1 ლიტრი რძე
- 250 გრ მარგარინი
- 250 გრ კარაქი
- 1 ჭიქა ზეთი
- 10 გრ შაქრიანი ვანილი
- 300 გრ ქიშმიში მუქი
- 200 გრ ცუკატები სურვილის მიხედვით
პორცია: ცალი
ინსტრუქცია
- ნახევარ ლიტრ თბილ რძეში გახსენით საფუარი 4 სუფრის კოვზი და დაუმატეთ 1 ჩაის კოვზი შაქარი, კარგად რომ აფუვდეს.
- მეორე ნახევარ ლიტრ ცხელ რძეში გახსენით ცხიმი-მარგარინი, კარაქი და ნახევარი ჭიქა ზეთი.
- ცალკე, 10 კვერცხის ცილა ამოიყვანეთ კარგად (ოთახის ტემპერატურაზე კვერცხის ცილა უფრო კარგად ამოდის), დაუმატეთ 10 სუფრის კოვზი შაქარი, 1 ჩაის კოვზი მარილი და კარგად აურიეთ.
- ცალკე, 10 კვერცხის გულისგან და დარჩენილი შაქრისგან ვაკეთებთ გოგლიმოგლს. დაუმატეთ 20 გრამი შაქრიანი ვანილი, კარგად ათქვიფეთ გათეთრებამდე. გოგლიმოგლს დაუმატეთ გამზადებული ბეზე და კარგად აურიეთ.
- ცალკე, დიდ თასზე დაყარეთ 3 კგ ფქვილი, დაასხით საფუარიანი და ცხიმიანი რძე, კარგად აურიეთ და შეზილეთ კვერციანი მასა. კარგად აურიეთ, დაუმატეთ დარჩენილი ნახევარი ჭიქა ზეთი და კარგად მოზილეთ ცომი. ნახევარი საათი მაინც მოანდომეთ ცომის მოზელა. ასე პასკებს თავი არ დაუსკდება. ცომს ამოსასვლელად 6 საათი სჭირდება. ღამით მოზილეთ, შეფუთეთ თბილად და დილით უკვე მზად იქნება, ღამე ჩაზილვა არ სჭირდება.
- დილით ამოსული ცომი ჩაზილეთ კარგად, დაუმატეთ ქიშმიში თქვენი სურვილის მიხედვით. თუ გნებავთ ცუკატები,1 ცალი ლიმონის ცედრა, ნახევარ-ნახევარი ჩაის კოვზი მუსკატის კაკალი, ილი, დარიჩინი და მიხაკი. ვისაც მიხაკის დარიჩინის გემო არ მოგწონთ, ნუ დაუმატებთ. სანელებლები თქვენი გემოვნებით დაუმატეთ.
- აიღეთ ფორმები, ჩაუფინეთ ქაღალდი, გვერდებზეც და წაუსვით ცხიმი. ცომს ფორმაში ვდებთ ნახევრამდე. ცხობისას 2-ჯერ იზრდება. თუ პასკას ძირი ეწვება, მაშინ ძირზე ჯერ ფოლგა ჩაუფინეთ და შემდეგ ნამცხვრის ქაღალდი.
- ფორმაში ცომი გააჩერეთ 6 საათის განმავლობაში. შემდეგ შედგით 150 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში. 1 საათის შემდეგ გამოაღეთ ღუმელი და ხის ჩხირით გასინჯეთ. როცა გამოცხვება, შეგრილდეს და შემდეგ ამოიღეთ ფორმიდან. თქვენი სურვილით შეგიძლიათ მორთოთ.
- შოკოლადის მინანქარი - 4 სუფრის კოვზი მუქი ფერის კაკაო,50 გრამი კარაქი,100 გრამი შაქარი, 2 სუფრის კოვზი წყალი.სქელძირიან ქვაბში მუდმივი მორევით მიიყვანეთ ადუღებამდე და შაქარი რომ გადნება მზად არის. თეთრი ფერის მინანქრისთვის თეთრ შოკოლადს ვადნობ წყლის აბაზანაზე ცოტა რძესთან ერთად,რომ ძალიან მშრალი არ იყოს. თეთრი მინანქარი აგრეთვე მიიღება შაქრის პუდრის და რძის ნაერთისგან.
- ნამდვილი პასკა უნდა იყოს არაფუმფულა. მე არ ვუმატებ არც მაწონს-აფუმფულებს ცომს და არც არაჟანს-აფხვიერებს ცომს და ორი დღის შემდეგ იფშვნება. გამოდის 6-8 ცალი .
შენიშვნები რეცეპტზე
რჩევები
ყველაზე მთავარია, რომ ცომის მოზელის დროს უნდა იყოთ კარგ განწყობაზე და მთელი სიყვარულით მოზილოთ ცომი, უნდა მოეფეროთ ცომს!
მრავალ ბრწყინვალე აღდგომას დაესწარით ბედნიერად!
მოგესალმებით, პირველად ვაკეთებ პასკას და მაინტერესებს ილი, მუსკატი, დარიცინი და მიხაკი წინასწარ არ დავაყენოთ არაყში ?
ნინა, პირადად მე არ ვაყენებ არაყზე, არ მინდა პასკა შეიცავდეს ალკოჰოლს. ისე ბევრი ამზადებს მასეთი მეთოდით.
არაჩვეულებრივი რეცეპტია. კვერცხის გულისა და შაქრის თქვეფისას, შაქარი ბოლომდე არ იხსნება. (მაინც კარგი გამოდის)
როგორ უნდა მოვიქცეთ, შაქარი რომ ბოლომდე გაიხსნას??
გაიხარეთ. უმჯობესია წვრილი შაქარი შეიძინოტ, და ცოტა დიდხანს უნდა ათქვიფოთ. ან, სრგიძლიათ გადაანაწილოთ ცილასთან.
გამარჯობათ თამრიკო. გუშინ ამ რეცეპტით გავაკეთე პასკა, ძალიან კარგი გამოვიდა. დიდი მადლობა თქვენ. მრავალ ბრწყინვალე აღდგომას დაესწარით. ვურჩევ ყველას ამ რეცეპტით გააკეთონ.
გაიხარეთ! მრავალს დაესწარით ბედნიერად <3
სასწაული პასკებია,უკვე 4 წელია ამ რეცეპტით ვაცხობ,უღრმესი მადლობა.მრავალს დაესწარით.
მოგესალმებით! ქალბატონო თამარ რომელ კარაქს და მარგარინს იყენებთ?
ვალიო-ონა
პირველად ვაპირებ წელს გავაკეთო და რატომღაც ეს რეცეპტი ავირჩიე ინტერნეტში,იმდენად გულიანად და კარგად გაქვთ ყველა დეტალი ახსნილი❣️
მრავალ აღდგომას დაესწარით და გაგიზიარებთ ჩემს შედეგებს????
დიდი მადლობა ნდობისთვის. გაიხარეთ. მრავალი ბედნიერი აღდგომა გაგითენოთ უფალმა <3
თამარი ცოცხალი დროჟი რძეში არ შეიძლება გავხსნათ თბილ წყალში უნდა გაიხსნას?
როგორ არ შეიძლება
მოგესალმებით, პასკას გამოცხობის დროს წყლიანი ჟარონის შედგმა თუ უნდა?
ლევან,პირადად მე არ ვდგამ,მშრალი არ გამოდის პასკა.
1.2 kg shakari = 1 kg 200gr?? Bevri ar aris??
ქეთი, ბევრი არ არის. თქვენი გემოვნებით დაუმატეთ მაშინ 1 კგ.
ქაღალდის ფორმებით რომ გამოვაცხო პირდაპირ არ შეიძლება?
თინიკო,როგორ არ შეიძლება.ამოსულ ცომს ჩადებთ ქაღალდის ფორმებში,შემდეგ ფორმაშიც უნდა დააცადოთ ამოსვლა და შემდეგ დააცხობთ.
გამარჯობა,ქაღალდის ფორმაში საჭიროა ფოლგა და ნანცხვრის ქაღალდი?
არა. არ იკრავს
ქალბატონო თამარ მინანქარს როგორ აკეთებთ?შეგიძლიათ დაწეროთ?
თეა, მინანქარი- 4 სუფრის კოვზი მუქი ფერის კაკაო, 50 გრამი კარაქი, 100 გრამი შაქარი, 2 სუფრის კოვზი წყალი. სქელძირიან ქვაბში მუდმივი მორევით მიიყვანეთ ადუღებამდე და შაქარი რომ გადნება მზად არის.
თეთრი ფერის მინანქრისთვის თეთრ შოკოლადს ვადნობ წყლის აბაზანაზე ცოტა რძესთან ერთად, რომ ძალიან მშრალი არ იყოს.
თეთრი მინანქარი აგრეთვე მიიღება შაქრის პუდრის და რძის ნაერთისგან.
რეცეპტში არ გიწერიათ არც დარიჩინი არც ილი მუსკატი ანუ არუკეთებთ სუნელები?
კარგად წაიკითხეთ. წერია
qalbatono tamriko mainteresebs plasmasis tavdaxurul konteunershi tu heidzleba comis gachereba
თამუნა, სჯობს ემალის ჭურჭელში გააჩეროთ. თუ დიდი ხნით არ ინახავთ, რა თქმა უნდა, შეიძლება.
comi pormebshi ramdeni xani davayovnot amosasvlelad?
ანა,ცომს დილით რომ ჩაზელთ და დაუმატებთ სუნელებს და ქიშმიშს გადაიტანეთ ფორმებში და უნდა გააჩეროთ 6 საათი.ფორმებშიც უნდა ამოვიდეს ცომი და შემდეგ დაიწყებთ გამოცხობას.
ყველაზე გემრიელი პასკის რეცეპტი!!!
ემალის ჭურჭელში 6 საათი, მერე კი ფორმებშიც 6 საათი ვაჩერებთ ცომს ამოსასვლელად? სწორად გავიგე?
წინასწარ გიხდით მადლობას!
ფორმებში 6 საათი?
დიახ
ქ-ნო თამარ ორჯერ გამოვაცხე თქვენი პასკა და ცომი არ ამოდის არც თასში და მერე არც ჶორმებში.ამოსვლას იწყებს როცა ღუმელში ვდებ.მაგრამ დიდი დრო მიაქვს რადგანაც ძალიან დაბალ ტემპერატურაზე ვდებ რომ თან ამოვიდეს.რა ვიღონო?
ორჯერ გავაკეთე წელს ეს პასკა, მაგრამ არცერთხელ არ ამოვიდა, არც ფორმებში ამოდის. ცოტა ამოსვლას იწყებს როცა ვაცხობ. ყველაფერ იგივეს ვაკეთებ როგორც რეცეპტშია, მხოლოდ შაქარი დავამატე 200-250 გრ.რძეში გახსნილი საფუარიც ამოდის ცალკე, მაგრამ ცომში ძვრა არ აქვს. რისი ბრალია ვერ მივხვდი, რას ვაკეთებ არასწორად იქნებ მითხრად რომ შემდეგში გავითვალისწინო. მადლობა წინასწარ.
ვერ გეტყვით. თუ საფუარი რძეში ამოდის კარგად, მაშინ ცომიც უნდა ამოვიდეს. მნიშვნელოვანია რძის ტემპერატურა. ცხელში ხომ არ ხსნით საფუარს.
მოგესალმებით..ქ ნი თამარ…
ერთ ვერსიაში გიწერიათ 4 ჩაის კოვზი საფუარი
აქ 4 სუფრის კოვზი???
ჩაის კოვზი მე არ მიწერია. საიტმა დადო არასწორად. სუფრის კოვზია საჭირო
გამარჯობა , ყველა წესის დაცვით მოვზილე ცომი და არ მოვიდა ????რა შეიძლება უშველო?
მადლობა
მარიკა. თუ რძესთან ერთად არ ამოვიდა საფუარი, შემდეგ აღარ ამოვიდოდა ცომი. შეიძლება ცხელ რძეში გახსენით საფუარი. თბილი უნდა იყოს რძე.
მოგესალმებით ქალბატონო თამარ!ესეთიკითხვა მაქვს თუ არ შეწუხდებით.თქვენი რეცეპტით მოვზილეთ პასკის ცომი,უბრალოდ შაქარი დავუმატე300 გრამი ანი 1,500.ფქვილი 3კგ შესაბამისად დავუმატე 200 გრამი,მაგრამ ცომი გამოვიდა თხელი.დიდხანს ვზილე,მაგრამ როგორცსაჭიროა ისეთი ცომი არგამოვიდა.ფქვილი გამოვიყენე ბარაქა.სად დავუშვი შეცდომა??
მოგესალმებით თამარ. შეცდომა არ დაგიშვიათ, თხელიც შეგიძლიათ დააცხოთ, მაინც ამოვიდოდა თუ საფუარი ამოვიდა რძესთან ერთად.ალბათ უფრო ფქვილის ბრალი იქნებოდა. შეგეძლოთ კიდევ დაგემატებინათ.
აჰა.ანუ რადგან 300 გრამიშაქარი დავუმატე საფუარიც უფრომეტი ხომ არ უნდა მექნა??ამოსვლაც გაუჭირდა.
არა. მძიმე ცომია და უჭირს ამოსვლა, ამიტომ ჭირდება 12 საათი. საფუარი საკმარისია.
მადლობა თამრიკო.
გაიხარეთ
გამარჯობა 20 გრამი ვანილი არ ამწარებს? ბევრი მეჩვენა
შაქრიანი ვანილი მაქვს მხედველობაში. 10 გრამი დაუმატეთ მაშინ. არ გაამწაროთ
გამარჯობა ქალბატონო თამარ,
თქვენი რეცეპტით ვაპირებ გამოვაცხო. მაინტერესებს არაჟნის დამატება თუ შეიძლება, თუ კი რამდენი დავუმატო?
მადლობა წინასწარ.
მოგესალმებით. მე მიწერია, რატო არ ვუმატებ არაჟანს. აშრობს ცომს და იფშვნება. ისე გემრიელი იქნება არაჟნითაც. თქვენი ნებაა.
ძალიან გემრიელი გამოვიდა, მადლობა რეცეპტისთვის : )
გაიხარეთ <3 ძალიან სასიამოვნოა.
გამარჯობა :*
2 კითხვა მაქვს:
1). გაზის ღუმელში გამოცხობისას როგორ დავიცვა სიმხურვალე და ზედა-ქვედა “კამფორების” განაწილება?
2). მხოლოდ ქაღალდში რომ გამოვაცხო (ფორმის გარეშე) ეს ქაღალდიანები “ჟარონაზე” დავდო თუ ერთად ჩავაწყო რამეში და ისე შევდგა გაზის ღუმელში?
მხოლოდ ქვევით ჩართეთ
ქაღალდის ფორმები სეტკაზე ან ჟარონაზე დადეთ
გამარჯობა ქ.თამარ.ასეთი რეცეფტით აცხობდა დედაც და მართლა უგემრიელედი გამოსდიოდა.. რა მაინტერესებს..თუ იცით ამ ცომი წონა..სრულად რა გამოდის?მადლობა წინასწარ
დიდი მადლობა. ყოველთვის სხვადასვა გამოდის წონა. ალბათ 7-8 კილომდე
ფამარჯობათ ვცადო მინდა და შეიძლება რომ ეს რეცეპტი რაც გიწერიათ გავყო? ანუ ნახევარი პორცია
რა თქმა უნდა შეგიძლიათ.
გამარჯობა, შეგიძლიათ მითხრათ რომელ ფქვილს იყენებთ? რადგან ხშირად ფქვილი აფუჭებს პროდუქტს, ან არ ამოდის ან თხელი რჩება.მითითებული დოზებით რომ დავაცხო ზუსტად, რომელი ფქვილი გაქვთ თქვენ გამოყენებული? მადლობა წინასწარ
გეთანხმებით. აუცილებლად უნდა დააკვირდეთ ვადას. მე მაკფას ვყიდულობ.
მადლობა
<3
რომელ დროჟს ხმარობთ
თურქული ყველაზე კარგია
სახელს ვერ გვეტყვით?
Pakmaya
შარშან გამოვაცხვე პირველად ამ რეცეპტით და არის უგემრიელესი. ყველა წესის დაცვით გამოდის საუკეთესო პასკა. მადლობა ქალბატონო თამარ????
დიდი მადლობა. სასიამოვმოა. გაიხარეთ <3
ქალბატონო თამარ რატომ 250 გრ მარგანი და არა ვთქვათ 500გრ მაღალპროცენტიანი კარაქი??
მარტო კარაქით ცომი ისეთი სტრუქტურის არ არის, როგორიც უნდა იყოს. მარგარინი უხდება ცომს. თქვენ შეგიძლიათ მხოლოდ კარაქით მოამზადოთ.
მადლობა, მრავალ დღესასწაულს დაესწარით♥️
დიდი მადლობა. მრავალი წელი გეცხოთ ბედნიერად <3
მოგესალმებით მხოლოდ ქვედა წვა უნდა ჩაურთო? და სეტკა ქვემოთკენ ჩავწიო? ძირი ხომ არ დაეწვება და ზემოთ გადაებრაწება?
სიმაღლე თუ გაძლევთ საშუალებას არ ჩამოწიოთ სეტკა.
დიახ, მხოლოდ ქვედა წვა უნდა ჩართოდ.
არ დაიწვება.
შეგიძლიათ ძირში ფოლგა ჩაუფინოთ და შემდეგ ქაღალდი რომ არ დაეწვეს ძირი
მოვზილე,დროჟი რძეში ამოვიდა კარგსდ ცოტა შაქარი დავუმატე,7სთ გავიდა და ცომი არ ამოდის,რა გავაკეთო?
თუ რძეში კარგად ამოვიდა საფუარი. ცომიც ამოვა. მთლიანად 12 საათი სჭირდება ცომს ამოსასვლელად. მძიმე ცომია. 6 საათი ფორმებში უნდა გააჩეროთ და შემდეგ ღუმელშიც ამოვა.
ქალბატონო თამრიკო, რამდენ გრადუსზე აცხობთ და ღუმელი წინასწარ გაცხელებული უნდა იყოს?
160-170 გრადუსზე
გახურებულში შედგით.
ქალბატონო თამარ, თქვენი რეცეპტით გამოვაცხვე და უგემრიელესი გამოვიდა. უღრმესი მადლობა გაზიარებისთვის
სასიამოვნოა. მრავალი წელი გეცხოთ ბედნიერად <3
გამარჯობა,საფუარს და შაქარს რძეში რომ გავხსნი რამდენ ხანს უნდა გავაჩეროთ?უნდა დაველოდოთ როდის ამოვა და მერე დავიწყოთ ცომის მოზელა?
დიახ, ეკა. 15-20 წუთი. უნდა დაელოდოთ. მთავარი რძის ტემპერატურაა. ცხელში არ გახსნათ.
შეიძლება ცხელ რძეში მომივიდა საფუარი და კარგად არ ამიფუვდა. საფუარის დამატება გადაზელისას შემიძლია?
არა. არ დაუმატოთ. საერთოდ თუ არ ამოვიდა, დამატების შემდეგ აღარ ამოვა. თუ ოდნავ ამოსულია, ღუმელში ამოვა.
გამარჯობა ქალბატონო თამარ, წელს პირველად ვაპირებ პასკის გამოცხობას და თქვენი რეცეპტით მინდა ვსინჯო, მაინტერესებს პორცია 8 ცალი რომ გამოდის 500 გრამიანია თუ უფრო პატარა?
მოგესალმებით. მადლობა მდობისთვის. გააჩნია ცომი როგორი ამოსულია. ყოველთვის ერთნაირად არ ამოდის. მძიმე ცომია. თუ კარგად არის ამოსული ბევრად მეტი გამოდის.
რამდენ გრადუსზე უნდა გამოვაცხოთ? ზედა და ქვედა წვა ორივე უნდა ჩავრთოთ თუ მხოლოდ ქვედა?
მიწერია. 160-170 გრადუსზე. მარტო ქვევით ჩართეთ.
გამარჯობა მაინტერესებს 8 ცალი რამდენ გრამიანი პასკა გამოდის ამ რეცეპტით?
გააჩნია ცომი როგორი ამოსულია. თუ კარგი ამოსულია. კილოიანი.
მოგესალმებით, ქალბატონო თამარ. წლებია თქვენი რეცეპტით ვაცხობ პასკას და უღრმესი მადლობა ასეთი დეტალური რჩევებისთვის! მრავალ ბედნიერ აღდგომას დაესწარით????❤️
გაიხარეთ! ძალიან დიდი მადლობა. მრავალი წელი გეცხოთ ბედნიერად <3
აუცილებლად ვცდი, ისე დეტალურადაა ახსნილი,მადლობა
გაიხარეთ <3
გამარჯობა
ცომი ასეთი ლამაზი ყვითელი ფერის არ გამოვიდა, გამუქდა.
გამიგია რომელიღაც სუნელი ამუქებსო პასკის ცომს. შეიძლება მაგის ბრალი იყოს?
მიხაკი ამუქებს, ასევე, როცა ათრობენ სუნელებს ალკოჰოლი მუქ ფერს იღებს.
კარგი ფერისთვის უმატებენ კურკუმას. მე არ ვუმატებ
ქალბატონო თამარ გთხოვთ მიპასუხეთ, ნედლი საფუარი რომ გამოვიყენო ,რამდენი გრამია საჭირო? და რამდენი ხანი უნდა გავაჩერო საფუარი რომ ცომის მოზელისთვის მზად იყოს? მადლობა ????
ნედლი საფუარი გამოყენების წინ იგი უნდა დაშალოთ, თბილ წყალში მოათავსოთ, ცოტა შაქარი დაუმატოთ და 10 წუთით დააყოვნოთ.
ამ რეცეპტისთვის 60 გრამი დაგჭირდებათ.
გამარჯობათ,დილას 12საათზე მოვზილე პასკის ცომი,3საათზე უკვე ამოსულია,სიძლება უკვე ჩავზილო თუ 6საათი უნდა გავიდეს?მადლობა
არ ვიცი 3 საათში როგორ ამოვიდა. 12 საათი უნდა ჯამში.
თუ კარგი ამოსულია შეგიძლიათ შეაცხოთ.
ქალბატონო თამარ კიდევ ერთი შეკითხვა მაქვს, ამ რეცეპტს მხოლოდ შაქარი რომ დავამატო 1,500მდე გავზარდო, ცომს ამოსვლა გაუჭირდება? დროჟის რაოდენობაც უნდა გავზარდო?
დროჟის რაოდენობა არ გაზარდოთ 1 სუფრის კოვზით მეტი აქვს, რადგან მძიმე ცომია. შაქარი დაუმატეთ.
ქალბატონო თამრიკო ამ რეცეპტით ვაკეთებ უკვე მეოთხე წელია და ძალიან კარგი გამომდიოდა ყოველთვის. უბრალოდ ახლა შაქარი 1,500 ვუყავი და ცომი არ ამოვიდა , ღამე მოვზილე და დილით არ არის ამოსული, რა მოვუხერხო? ყველაფერი ზუსტად გავაკეთე, საფუარი რძეში ძალიან კარგად ამოვიდა, მძიმე და მაგარი გამოვიდა ცომი და გთხოოვთ მირჩიეთ ახლა რა ვქნა????
შაქრის ბრალი არ არის. ყოველთვის ერთნაირად კარგად არ ამოდის მძიმე ცომია და ცხიმიანი. ღუმელში ცხობისას ამოვა თუ საფუარი კარგად ამოვიდა რძეში.
მოგესალმებით ქალბატონო თამარ.
გასულ წელს გამოვავხვე პირველად პასკა.პირველ ცდაზე მშვენივრად ამოვიდა.მეორეზე -აღარ ამოვიდა.ახლა თქვენი რეცეპტით უნდა ვცადო.იმედია კარგი გამოვა.
რძის ტემპერატურა მაინტერესებს დროჟისთვის.დაახლოებით როგორი უნდა იყოს?
გაიხარეთ.
საფუარისთვის რძე უნდა იყოს სასიამოვნოთ თბილი, არ უნდა იკბინებოდეს თითზე
გამარჯობა ამბობენ რომ თავიდან სანამ ცომი ამოვა 30 40 წუთი უნდა ვზილოთ მართალია?
დიახ, 20 წუთის განმავლობაში მაინც. შემდეგ თავები რომ არ დაუსკდეს ცხობისას.
გამარჯობა მაინტერესებს 8 ცალი რამდენ გრამიანი გამოდის რომ ვიყიდო ფორმები
თუ კარგი ამოსულია კილოიანი
ძალიან კარგი რეცეპტია.წლებია ასე ვაკეთებ.დიდი მადლობა
გაიხარეთ <3
გამარჯობა, ღამე მოვზილე ცომი და არ ამოვიდა. საფუარი ძალიან კარგად ამოვიდა რძეში და მერე უცებ ჩავარდა ეს შეიძლება იყოს მიზეზი? ან ეხლა რა ვქნა რომ ამოვიდეს?
თუ საფუარი კარგად ამოვიდა რძეში. კარგად უნდა შეფუთოთ ცომი, აუცილებლად ამოვა ცხობისაც.საერთოდ მძიმე ცომია, უჭირს ამოსვლა. ფუმფულა არც უნდა იყოს.
ქ-თამარ,უკვე მერამდენედ ვხელმძღვანელობ თქვენი რეცეპტით????მეგობრებსაც ვურჩევ????მადლობა????მრავალ ბედნიერ აღდგომას დაესწარით უფლის მადლი და წყალობით????
ძალიან დიდი მადლობა შორენა <3 გაიხარეთ! მრავალ ბედნიერ აღდგომას დაესწარით <3
გამარჯობათ თქვენი რეცეპტით გავაკეთე მაგრამ არ ამოვიდა ცომი.საფუარი რძეში გახსნილი იყო იდეალურად ამოსული მაგრამ ცომი არ ამოდის,რა უნდა გავაკეთო იქნებ მირჩიოთ,სად დავუშვი შეცდომა?ან ეშველება კი რამე?
თუ საფუარი რძეში კარგად ამოვიდა, შემდეგ შეფუთოთ უნდა კარგად რომ ცომი არ გაცივდეს. ღუმელში ცხობისას ამოვა.
ეს არ არის ფუნთუშას ცომი, ფუმფულა არ არის. ოდნავ იმატებს.
გუშინ მოვზილე 5 საათზე,სითბოში მაქვს,მაგრამ არ არის ამოსული,ახლა როგორ მოვიქცე?იქნებ მიპასუხოთ?
თუ რძეში საფუარი არ ამოვიდა ესეიგი ცხელში გაგიხსნიათ. თუ ამოვიდა ოდნაბვ მაინც ცომი არ უნდა გაცივდეს, კარგად შეფუთეთ და ღუმელში ამოვა
ქალბატონო თამარ ..ღამით მოვზილე ცომი და დილით არ დამხვდა ამოსული. საფუარი გავხსენი რძესა და მარგარინთან ერთად , კარგა ხანს ველოდე არ ამოვიდა და შემდეგ მაინც მოვზილე, ეხლა კი ვიცი რაცაა შეცდომა , მაგრამ რა შემიძლია გავაკეთო ?
ცოტა მეტი სითბოში ხომ არ გადავიტანო ?
დიახ, ცომი არ უნდა გაცივდეს. შემდეგ ღუმელში ამოვა. თუ საფუარი ოდნავ მაინც ამოვიდა რძეში.
პირველი საფუარი უნდა დავაყენოთ და მერე დავიწყო ცილის და გოგლიმოგლის ამოყვანა? მე ასე მოვიქეცი, საფუარი რომ ამოვიდა კარგად მერე ჩაიწია და არასწორად გავაკეთე რამე?
საფუარს სულ 10-15 წუთი სჭირდება ლოდინი. მეც პირველად საფუარს ვაყენებ და შემდეგ ვთქვიფავ კვერცხს.
უღრმესი მადლობა ასეთი კარგი რეცეპტისთვის. არაჩვეულებრივი პასკები გამომივიდა ❤❤❤
ძალიან სასიამოვნოა. გაიხარეთ <3
ცომი დაახლოვებით არაჟნის სისქის დარჩა.ესე უნდა იყოს?
მე უფრო სქელი გამომდის. არ დაუმატოთ ფქვილი, როგორც არის ისე დატოვეთ.
ვისთანაც ცომი კარგად არ ამოვიდა, ცხობაში როგორ იყო, იქნება აზრი გაგვიზიაროთ? შარშან კარგად ამოვიდა, წელს ჩემდა გასაკვირად არა
მძიმე და ცხიმიანი ცომია. ყოველთვის ერთნაირად კარგად არ ამოდის.
თუ რძეში კარგად ამოდის საფუარი, მაშინ ცხობის დროს ამოდის.
მოგესალმებით ქალბატონო თამროკო ყველა წესის დაცვით გავაკეთე თქვენი პასკა მაგრამ არ ამოვიდა, იმედები ძალიან გამიცრუვდა 🙁
პ.სრძე ცხელი არ იყო
საერთოდ არ ამოსულა?
არ ამოსულა ცომი,მაგრამ თქვენი რჩევით შევაწყე უკვე ფორმები გამოსაცხობად,იმედია ცომი ამოვა ცხობისას.დიდი მადლობა.
როგორი გამოვიდა?
რძეში საფუარი ძალიან კარგად ამოვიდა, მერეც ორივეჯერ კარგად ამოფუვდა. დღეს გავჭერი პასკა და შუაგული ჩაცომებულია, არაა გამომშრალი :((( რას შეიძლება დავაბრალო?
არ გასინჯეთ ჩხირით?.
ღუმელში 2 საათამდე შეიძლება დაჭირდეს
1 საათი და 15 წუთი ვაცხვე. გავსინჯე 3 ადგილას და სამივეგან მშრალი ამოვიდა ჩხირი…
არ ვიცი რატო უნდა იყოს ჩაცომებული თუ გამომცხვარია
გამარჯობათ .ერთი კითხვა მაქვს.ცომი მოვზილე ამ რეცეპტით ,ყველაფერმა კარგად ჩაიარა ,ვიზუალურადაც კარგად გამოიყურება პასკები ,სიმძიმეც აქვთ,მაგრამ როცა გავჭერი ძალიან იფშვნება. იქნებ მითხრათ ვინმემ რატომ ? მომავალ წელს ,რომ მაინც
გავითვალისწინო ,თუ რამე ისე ვერ გავაკეთე
ვერ გეტყვით.
არაჟნიანი პასკები რომ იფშვნება ვიცი.
შარშან გამოვაცხე და უგემრიელესი გამომივიდა❤️ მიუხედავად იმისა, რომ ცხობა არ მეხერხება. ოჯახის თხოვნით წელს ორ პორციას ვაცხობ.
თამრიკო, დიდი მადლობა თქვენ. ბედნიერ აღდგომას გისურვებთ❤️
გაიხარეთ! მრავალი წელი გეცხოთ ბედნიერად <3
გამარჯობათ ქალბატონი თამარ,ნედლ საფუარზე გიწერიათ რომ რეცეპტში მოცემული გრამით ამაემთხვევში 60 გრ საჭირო,შემდეგ თქვით ერთ ერთ კომენტარში რომ წყალში უნდა დაიშალოსო და წყალში თუ რძეში?იქნებ დამიკონკრეტოთ ❤️
არსად არ დამიწერია, წყალში უნდა დაიშალოს მეთქი, მე ყოველთვის მშრალ საფუარს ვხმარობ. ის დავწერე, რომ სველი უნდა იყოს სამჯერ მეტი. ანუ 120 გრამი.
ამ რეცეპტით ვაცხობ პასკას უკვე წლებია, უუგემრიელესი გამოდის… ოღონდ ვუკეთებ 1კგ ქიშმიშს, ნახევარ ლიტრ რძეს და ნახევარ ლიტრ წყალს, ცომი მძიმე რომ არ გამოვიდეს… სასწაული გამოდის
გაიხარეთ <3
მრავალს დაესწარით ქალბატონო თამრიკო❤????კითხვა მაქვს,დილით ამოსულ ცომს რომ ჩავზელთ შემდეგ ფორმებში გამოჩენამდე ისევ უნდა გავაჩეროთ?მადლობა ❤ პირველად ვაკეთებ????
გაიხარეთ. ასევე <3
დიახ, ფორმაში კიდევ 6 საათი უნდა გააჩეროთ.
დიახ, ფორმაში კიდევ 6 საათი უნდა გააჩეროთ.
მეც გილოცავთ!
ძალიან მომწონს თქვენი რეცეპტი, ქალბატონო თამარ, უკვე 2წელია ამ რეცეპტით ვაცხობ და მეგობრებსაც ვურჩევ ხოლმე. გაიხარეთ და მრავალ აღდგომას დაესწარით ჯანმრთელი და ბედნიერი!
დიდი მადლობა. მრავალი წელი გეცხოთ ბედნიერად! გაიხარეთ <3
უგემრიელესი რეცეპტი,გაიხარეთ ქალბატონო თამრიკო!!????????????????????????????????
დიდი მადლობა ქეთი <3 გაიხარეთ <3
ქალბატონო თამარ მშრალი საფუარი ზუსტადბრამდენი გრამივუნდა 1 პორციას? მადლობა
40 გრამი
რადგან მძიმე ცომია
გამრჯობათ ქალბატონო თამარ. შარშან პირველად გამოვაცხე პასკა თქვენი რეცეპტით და უგემრიელესი გამოვიდა,დიდი მადლობა თქვენ ამისთვის.წელს ორი პორცია მინდა გავაკეთო და ერთად რო მოვზილო ხომ გამომივა მაინც ბევრი რომ იქნება თუ ცალ ცალკე თითო პორცია ჯობია?
გაიხარეთ. რადგან ძიმე ცომია. ორი პორცია ერთად ისე კარგად ვერ ამოდის.
მაინტერესებს ქაღალდის ფორმებს ცხიმის წასმა უნდა?და საცხობ ფორმებს?
არა
წლებია ვაცხობ თამრიკოს რეცეპტით.უმაგრესია.მადლობა.მრავალ აღდგომის დღესასწაულს ,ბედნიერად.
დიდი მადლობა. გაიხარეთ! მრავალ ბედნიერ აღდგომას დაესწარით <3
მრავალს დაესწარით ქალბატონო თამრიკო❤????კითხვა მაქვს,დილით ამოსულ ცომს რომ ჩავზელთ შემდეგ ფორმებში გადმოტანამდე ისევ უნდა გავაჩეროთ?მადლობა ❤ პირველად ვაკეთებ????
დიახ, ფორმაში კიდევ 6 საათი უნდა გააჩეროთ.
გამარჯობა,ქ-ნო თამარ პირველად ვაცხობ პასკას და მიხაკი, დარიჩინი,ილი რამდენი გრამი უნდა ?
ნახევარი ჩაის კოვზი
შარშან გამოვაცხე ამ რეცეპტით. ბავშვობის მერე არ გამომიცხვია. მაინც კარგი გამომივიდა. ღამე მოვზილე, 6 საათის შემდეგ მაღვიძარა დავაყენე და დავწექი არხეინად. კიდევ კარგი ადრე გამეღვიძა ჩემით. ცომი ძალიან ადრე ამოვიდა ))) 6 -ში თუ არა 8-ში მაინც უკვე გამომცხვარი მქონდა. 2 პარტია გამოვაცხვე (პატარა ფორმებით და პატარა ღუმელში))). ერთი პარტია კარგი იყო, მეორეს ფერი შეეცვალა))). გემო ძალიან კარგი. იმედი მაქვს წელს გავაუმჯობესებ )))
ყოველთვის ერთნაირად არ ამოდის ცომი. წარმატებებს გისურვეთ <3
მოგესალმებით, მესამე წელია თქვენი რეცეპტით ვსარგებლობ, ვფიქრობ,რომ ცომი შედარებით სქელი გამოდის, და შესაძლებელია ფქვილი,რომ დავაკლო? რამეს ხომ არ დავაშავებ?
თუ სქელი გეჩვენებათ, შეგიძლიათ მოაკლოთ, არაფერი დაუშავდება.
მადლობა ყურადღებისთვის❤️ მრავალ აღდგომას დაესწარით,ბედნიერად.❤️
გაიხარეთ <3 მრავალს დაესწარით ბედნიერად <3
მოგესალმებით, წელს ვაკეთებ ამ რეცეპტით პასკას, თასში კარგად ამოვიდა ძალიან,მაგრამ ფორმებში ძალიან ცოტა ამოიწია.ფორმაში ჩავდე იმდენი რამდენ გრამიანიც იყო ფორმა. ველოდები მე-6 საათია და არ ამოდის.ეშველება რამე?
თავიდან კარგად თუ ამოვიდა, გაზქურაში ამოვა
სალამი…თეთრი მინანქარი,პუდრა და რძის ნარევია…მაგრამ დოზები?..მადლობა ,ჯანმრთელ აღდგომებს…
რძის არა, ამოყვანილი ცილის და პუდრის ნაზავია, იმდენი უნდა შეურიოთ რომ კარგად გადაესვას, თვალით.
ყოველ წელს ვაცხობ ნახევარ პორციად და იდეალური გამომდის მაინც უგემრიელესი რეცეპტია????
გაიხარეთ! მრავალს დაესწარით ბედნიერად <3
მრავალ აღდგომას დაესწარი ძალიან დიდი მადლობა მინდა გითხრა უკვე წლებია ამ რეცეპტით ვაცხობ უგემრიელესი გამოდის გაიხარე
გაიხარეთ! მრავალს დაესწარით ბედნიერად <3
ქალბატონო თამარ, ახლოვდება აღდგომის დღესასწაული და ცოტა ხანში დაიწყებვა პასკების სამზადისი, რეცეპტების შეჯიბრი და შედეგებით ტკბობა ან სინანული. მე როგორც შედარებით გამოუცდელი კულინარი, ყოველთვის ვცდილობ ვიდეორეცეპტი მოვძებნო და მის მიხედვით გავაკეთო ახალი კერძი ან დესერტი. თქვენი პასკები ძალიან ცნობილია, თუმცა ყველგან სხვადასხვა გემოსი და სხვადასხვა სტრუქტურის მხვდება ხოლმე 🙂 მინდა გთხოვოთ, იქნებ წელს ვიდეორეცეპტითაც გაგვახაროთ <3
ძალიან დიდი მადლობა თამუნა <3 ვეცდები. გაიხარეთ.
გამარჯობა ქალბატონო თამარ,მაინტერესებს ზედა წვა როდის ჩავრთო თუ სააერთოდ არ უნდა?დენის საცხობია
მოგესალმებით. მე მარტო დაბლა ვრთავ. თქვენი ღუმელის თქვენ უფრო იცით.
მოგესალმებით თამრიკო❤️იამუნას ვანილზე ვერ ვნახე სად წერია შაქრის შემცველობა. 2 გრამიანია და 5 შეკვრა უნდა დავამატო თუ ნაკლებია საჭირო? მადლობა წინასწარ
ვანილი შაქრიანი უნდა იყოს, მწარე ვანილი გაამწარებს ცომს. ბევრი არ უნდა და შაქრიანი რ იმოქმედებს გემოზე. 2 შეკვრა დაუმატეთ
გამარჯობათ ქალბატონო თამრიკო.ორი წელია თქვენი რეცეპტით ვაცხობ და სასწაული პასკა გამოდის???? სუნელების რაოდენობა არ მახსოვს წელს და შეგიძლიათ რომ მითხრათ რამდენი რა უნდა 1 პორციას?
1/2 ჩაის კოვზი
ქალბატონო თამრიკო ფქვილი უმაღლესი ხარისხის უნდა თუ პირველი?
უმაღლესი
საუკეთესოა, თამრიკო!!!
გაიხარეთ <3
წლებია ამ რეცეპტით ვსარგებლობ პატარა კორექტირებით.2 დღით ადრე ვათრობ სუნელებს კონიაკში და ვუმატებ ცომს.
მადლობა ამ რეცეპტისთვის ქალბატონო თამარ❤️
დღეს ჩავზილე და საოცარი ცომი გამოვიდა.
ქრისტე აღდგა!
მრავალს დაესწარით????????
ჭესმარიტად აღდგა! მრავალი წელი თქვენი ნახელავი. გაიხარეთ <3
მეც მინდა გავაკეთო პირველად, რ3ცეპტი მომწონს . იმედია გამომივა. გილოცავთ ყველას, შეგეწიოთ აღდგომის მადლი და ძალა.
გაიხარეთ! აუცილებლად გამოგივათ. მრავალს ბედნიერად <3
გამარჯობა ქალბატონო თამრიკო!
კიდევ ერთხელ დიდი მადლობა რეცეპტისთვის! მეორე წელია თქვენი რეცეპტით ვაკეთებ და გამომდის საოცარი პასკები! მიხარია რომ თქვენი რეცეპტი გახდა ჩემი აღდგომის ტრადიცია(განსაკუთრებით მნიშვნელოვანია ჩემთვის ვინ არის იმ კერძების რეცეპტების წყარო,რომლებსაც დიდ დღესასწაულებზე ვაკეთებ). მრავალ აღდგომას დაგასწროთ უფალმა,მისი ძალა და მადლი გეწეოდეთ!
ძალიან დიდი მადლობა ანა. რა სასიამოვნოა. გაიხარეთ! მრავალი ბედნიერი აღდგომა გაგითენოთ უფალმა <3
გამარჯობათ , კვირაცხოვლობას გილოცავთ ???????? ამ რეცეპტით მოვზილე პასკა , ხაში იდიალურად ამივიდა , ცომი თასშიც დილით ძვირფასად გაფუებული დამხვდა , ეხლა ფორმებში მაქვს გადატანილი უკვე უკვე 5 საათიაა და ძვრა არ აქვს , ცინიც თბილია , ოთახშიც თბილად , თბილადაც მიდევს ????????რა გავაკეთო?
გილოცავთ <3 ახლა წავიკითხე თქვენი კომენტარი. იმედია, კარგი პასკები გამოგივიდათ. გაიხარეთ.
გამარჯობათ ქალბატონო თამარწელს მესამედ უნდა გამოვაცხო თქვენი რეცეპტით პასკები, ძალიან კარგი გამოდის უბრალოთ ცოტა ძირი ეწვება, ქაღალდის ფორმებში ვაცხობ და რას მირჩევთ ?
გაიხარეთ, მადლობა ნდობისთვის. ძირი რომ არ დაეწვას, ფორმებში, ქვევით, ფოლგა დაუფინეთ, ძირზე და შემდეგ, ქაღალდი.
დიდი მადლობა და კიდევ მაინტერესებს შეიძლება ორი პორცია ერთად რომ მოვზილო?
შეიძლება
მესამე წელია თქვენი რეცეპტით ვაცხობ ძალიან გემრიელი გამოდის. ეხლა ჩავზილე და იმედია წელსაც გამომივა. ვანილი უშაქრო 2 გრ. იანი 5 ცალი გავუკეთე იმედია არ გაამწარებს.
გაიხარეთ