Please follow and like us:
ინგრედიენტები
- ოსპი გრამი ოსპი
- 500 გრამი სიმინდის ფქვილი
- 1 კონა მწვანე ხახვი
- მარილი და წითელი პილპილი გემოვნებით
პორცია:
ინსტრუქცია
- ოსპი კარგად გარეცხეთ, დაასხით ადუღებული წყალი და 3-4 საათი გააჩერეთ, შემდეგ გამოუცვალეთ წყალი და მოხარშეთ.
- მოვზილოთ ჭადის ფქვილი, დაუმატეთ მარილი და წითელი პილპილი გემოვნებით, დაუმატეთ დაჭრილი მწვანე ხახვი და 1 ჩაის ჭიქა მოხარშული ოსპი. დააცხვეთ ღუმელში 180 გრადუსზე. შეგიძლიათ ზემოდანაც დააცხოთ. მე ყვითელი სიმინდის ფქვილისგან მოვამზადე. ძალიან გემრიელია.
- ოსპის წვნიანი- მოვშუშოთ 3-4 თავი ხახვი, დაუმატოთ 2 -3 ცალი დაჭრილი სტაფილო და კარგად მოვშუშოთ ზეთში, დაუმატოთ 1 ჩაის ჭიკა მოხარშული ოსპი, შეგიძლიათ 2-3 ცალი დაჭრილი კარტოფილიც დაუმატოთ, დაუმატეთ 1 სუფრის კოვზი ტომატი, აჯიკა უხდება. მწვანილები და მარილი გემოვნებით.