Please follow and like us:
ნამცხვარი "ძეხვი" გამოცხობის გარეშე
ხმები: 1
რეიტინგი: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
პორცია სამზადისის დრო
1 ცალი 30 წუთი
პასიური დრო
1 საათი
პორცია სამზადისის დრო
1 ცალი 30 წუთი
პასიური დრო
1 საათი
ნამცხვარი "ძეხვი" გამოცხობის გარეშე
ხმები: 1
რეიტინგი: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
პორცია სამზადისის დრო
1 ცალი 30 წუთი
პასიური დრო
1 საათი
პორცია სამზადისის დრო
1 ცალი 30 წუთი
პასიური დრო
1 საათი
ინსტრუქცია
  1. 500 გრამი ორცხობილა დააქუცმაცეთ. დაუმატეთ 4 სუფრის კოვზი მუქი ფერის კაკაო.
  2. ცალკე მოვამზადოთ კრემი - 200 გრამი კარგი ხარისხის კარაქი კარგად ამოიყვანეთ, დაუმატეთ 1 ქილა შესქელებული რძე, ჩვეულებრივი თეთრი. კრემს დაუმატეთ ცოტა ვანილი. კრემში ჩაყარეთ დაქუცმაცებული ორცხობილა და კარგად აურიეთ, დაუმატეთ 2 სუფრის კოვზი კონიაკი ან ლიქიორი. 300-400 გრამი მსხვილად დაჭრილი ნიგოზი ან თხილი. კარგად აურიეთ ერთმანათში.
  3. შემდეგ მიღებული მასა რამდენიმე ტოლ ნაწილად გაანაწილეთ. გაახვიეთ ცელოფანში ან ნამცხვრის ქაღალდში და ხელით მიეცით ძეხვის ფორმა. ასე უფრო ადვილია ფორმის მიცემა. შედგით საყინულეში 1 საათის განმავლობაში. შემდეგ გამოიღეთ და დაჭერით. შეინახეთ მაცივარში.