Please follow and like us:
ნამცხვარი "კარტოშკა"
ხმები: 0
რეიტინგი: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
პორცია სამზადისის დრო
20 ცალი 2 საათი
პორცია სამზადისის დრო
20 ცალი 2 საათი
ნამცხვარი "კარტოშკა"
ხმები: 0
რეიტინგი: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
პორცია სამზადისის დრო
20 ცალი 2 საათი
პორცია სამზადისის დრო
20 ცალი 2 საათი
ინგრედიენტები
პორცია: ცალი
ინსტრუქცია
  1. 10 კვერცხისა და 2 ჭიქა შაქრისგან გავაკეთოთ გოგლიმოგლი გათეთრებამდე, დაუმატეთ მწიკვი მარილი, შემდეგ შემოვდგათ წყლის აბაზანაზე და 5 წუთის განმავლობაში ვთქვიფოთ, გადმოვდგათ და ვთქვიფოთ სანამ გოგლიმოგლი ოთახის ტემპერატურის არ გახდება,15 წუთი მაინც ჭირდება.დაუმატეთ ვანილი, 7 სუფრის კოვზი ფქვილი, 1 სუფრის კოვზი კარტოფილის ფქვილი, გამოაცხვეთ გახურებულ ღუმელში ცხიმწასმულ ფორმაში. 200 გრადუსზე ,მალე ცხვება.სოდა-ძმრით არ ჭირდება.
  2. კრემი-200- 300 გრამი კარგი ხარისხის კარაქი კარგად ამოიყვანეთ, დაუმატეთ ან ჩვეულებრივი ან მოხარშული ზგუშონი, მე მოხარშული დავუმატე. ბისკვიტი რომ გამოცხვება, გააცივეთ და დაფშვენით კარგად, დაუმატეთ 6 სუფრის კოვზი კონიაკი ან ლიქიორი, ალკჰოლის გემო კარგად უნდა იგრძნობოდეს, დაუმატეთ კრემი და კარგად აურიეთ. შემდეგ ხელით მივცეთ კარტოფილის ფორმა, ამ გამზადებულ "კარტოშკებს" ვდგამთ მაცივარში 1 საათის განმავლობაში, გამოიღებთ და ამოავლეთ მუქი ფერის მწარე კაკაოში,სწორედ კაკაო აძლევს განსაკუთრებულ გემოს.