Please follow and like us:
მჭადი ქინძით და სულგუნის საწებელი
ხმები: 1
რეიტინგი: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
პორცია სამზადისის დრო
6 ულუფა 1 სთ
პორცია სამზადისის დრო
6 ულუფა 1 სთ
მჭადი ქინძით და სულგუნის საწებელი
ხმები: 1
რეიტინგი: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
პორცია სამზადისის დრო
6 ულუფა 1 სთ
პორცია სამზადისის დრო
6 ულუფა 1 სთ
ინგრედიენტები
პორცია: ულუფა
ინსტრუქცია
  1. სულგუნის საწებელი- სქელძირიან ქვაბში საშუალ ცეცხლზე, გაადნეთ კარაქი, დაუმატეთ ნაღები ან რძე, დაუმატეთ გახეხილი სულგუნი და მუდმივად ურიეთ, სულგუნი უნდა დადნეს და ერთგვაროვანი მასა უნდა მივიღოთ. გამორთეთ და დაუმატეთ არაჟანი. არაჟნის გარეშეც შეიძლება მოამზადოთ. არაჟანი ცოტა სიმჟავეს უმატებს საწებელს და სულგუნის წელვადობას აქრობს. ზემოდან შეგიძლიათ მოაყაროთ პაპრიკა.
  2. ჩვეულებრივათ მოზელთ მჭადის ცომს და შეურევთ წვრილად დაჭრილ ქინძს. დააცხვეთ თქვენი გემოვნებით, მე ზეთში ვწვავ. სასურველია ჩხირის ფორმა მისცეთ მჭადებს, რომ საწებელში ჩააწოთ.