Please follow and like us:
ინგრედიენტები
- 500 გრ სიმინდის ფქვილი
- 1 კონა ქინძი
- 30 გრ კარაქი
- 100 გრ ნაღები ან რძე
- 200 გრ სულგუნი
- 50 გრ არაჟანი
პორცია: ულუფა
ინსტრუქცია
- სულგუნის საწებელი- სქელძირიან ქვაბში საშუალ ცეცხლზე, გაადნეთ კარაქი, დაუმატეთ ნაღები ან რძე, დაუმატეთ გახეხილი სულგუნი და მუდმივად ურიეთ, სულგუნი უნდა დადნეს და ერთგვაროვანი მასა უნდა მივიღოთ. გამორთეთ და დაუმატეთ არაჟანი. არაჟნის გარეშეც შეიძლება მოამზადოთ. არაჟანი ცოტა სიმჟავეს უმატებს საწებელს და სულგუნის წელვადობას აქრობს. ზემოდან შეგიძლიათ მოაყაროთ პაპრიკა.
- ჩვეულებრივათ მოზელთ მჭადის ცომს და შეურევთ წვრილად დაჭრილ ქინძს. დააცხვეთ თქვენი გემოვნებით, მე ზეთში ვწვავ. სასურველია ჩხირის ფორმა მისცეთ მჭადებს, რომ საწებელში ჩააწოთ.
ფაქტიურად თამრიკო ქართული ფონდიუა..????აუცილებლად გავსინჯავ????
მართალი ხარ კახა. გაიხარე. მიხარია თუ მოგეწონა..
gemrielia
გაიხარეთ