Please follow and like us:
ინგრედიენტები
- 10 ცალი კვერცხი
- 400 გრ შაქარი
- 400 გრ კარაქი
- 20 გრ ვანილი
- 1 ცალი შესქელებული რძე
- 10 სუფრის კოვზი ფქვილი
- 200 მგ კონიაკი
- 500-700 გრ ალუბალი
- 2 სუფრის კოვზი ხსნადი ყავა
- 4 სუფრის კოვზი კაკაო
პორცია: ცალი
ინსტრუქცია
- ვაცხობთ ჩვეულებრივად 10 კვერცხიან ტორტის ბისკვიტს კარგად ამოვიყვანოთ 10 კვერცხის ცილა, დაუმატეთ მწიკვი მარილი, 10 გრამი ვანილი, 10 სუფრის კოვზი შაქარი, 6 კვერცხის გული, 4 კვერცხის გული შეინახეთ კრემის მოსამზადებლად, ბოლოს გამორთეთ მიქსერი და ხელით ნაზად შეურიეთ გაცრილი 10 სუფრის კოვზი ფქვილი. გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში ცხიმწასმულ ფორაში 180 გრადუსზე.
- ცალკე დაკურკული ალუბალი 500-700 გრ დავალბოთ კონიაკში 3 საათის განმავლობაში კრემი-4 კვერცხის გული,1 ცალი ჩვეულებრივი შედედებული რძე,ნახევარი ჭიქა შაქარი,2 სუფრის კოვზი ხსნადი ყავა,სქელძირიან ქვაბში მუდმივი მორევით მივიყვანოთ ადუგებამდე,ცხელში ჩავუმატოთ ვანილი.რომ გაცივდება შევათქვიფოთ კარგად ამოყვანილი კარგი ხარისხის 300 გრამი კარაქი.
- გამომცხვარ ბისკვიტს მოვაჭრათ ქუდივით თხელი ფენა,ამოვუღოთ გული , ისე რომ კიდეები თხელი დარჩეს, მთვრალი ალუბლები ამოვიღოთ კონიაკიდან და შევურიოთ კრემს,, ცოტა კრემი დატოვეთ ზემოდან გადასასმელად, ამოღებული ბისკვიტის გული დავფშვნათ და ისიც შეურიეთ ალუბლიან კრემს, ბისკვიტიდან ამოღებული გული და შეურიოთ კრემს, კარგად ამოავსეთ ბისკვიტი ამ მასით, დაადეთ ბისკვიტს თავი, გადაუსვით კრემი და მოასხით ზემოდან შოკოლადის მინანქარი
- მინანქარი- სქელძირიან ქვაბში- 4 სუფრის კოვზი მუქი ფერის კაკაო, 100 გრამი შაქარი, 2 სუფრის კოვზი წყალი, 50 გრამი კარაქი, ყველაფერი ერთად წამოადუღეთ მუდმივი მორევით დაბალ ცეცხლზე, შაქრის დადნობამდე და ცხელი გადაასხით ბისკვიტს. ზემოდან ტორტი მორთეთ ფხიზელი ალუბლებით)) და ჩააცივეთ..
ბავშვობის გემო,ვგიჟდებიამნამცხვარზე.თამრიკოიცი რა მაინტერესებს>>??ანუ რომელ კარაქს იყენებთ ნამცხვრებში?
მადლობა. კარგი ხარისხის კარაქს,წყლად რომ არ წავიდეს. პრეზიდენტი ან ვალიო ან სანტინოც კარგია
მადლობა თამრიკო რჩევებისთვის.
გაიხარეთ